Gå til sidens hovedinnhold

Slik så leiligheten ut etter at naboen glemte å skru av kranen – må ut med over 130.000 kroner

Vannlekkasjen fra naboen førte til omfattende skader i tak og gulv – samme dag som det var visning i leiligheten på Torshov.

I en fersk dom fra Oslo tingrett er en mann dømt til å betale over 130.000 kroner til sin tidligere nabo i en boligblokk på Torshov.

Bakgrunnen er en vannlekkasje tilbake i februar 2018. Da glemte mannen å skru av kranen på vasken, slik at det oppsto oversvømmelse til leiligheten i etasjen under.

Da naboen tilfeldigvis var hjemom i løpet av dagen, oppdaget han at det dryppet vann fra taket og ned på gulvet. Han fikk stanset ytterligere oversvømmelse ved å stenge hovedstoppekranen i bygget.

Ifølge dommen hadde kranen da stått på i syv-åtte timer, melder Avisa Oslo.

Les også

David (4) ringte 113 da moren falt om i smerter. Da truet operatøren med å melde Sepideh til barnevernet

Rev tak og byttet gulv

Som om ikke det var nok, var mannen i ferd med å selge leiligheten i det aktuelle tidsrommet. Han hadde hatt visning dagen før og skulle holde ny visning samme dag. Megleren insisterte på å gjennomføre visningen, til tross for at lekkasjen hadde resultert i at parketten hadde begynt å sprekke og det bulet ut fra taket. Det var også en kraftig lukt i leiligheten som følge av at mannen hadde vært nødt til å bore hull i taket for å få ut vannet.

Det hele resulterte i taket på badet måtte rives og stuegulvet byttes ut.

Til tross for det ble det budrunde på leiligheten, der det siste budet endte på 230.000 kroner under prisantydningen – med forbehold om at vannskaden ble utbedret på forsikringsselskapets regning.


Det ble imidlertid ikke noe salg, da mannen ikke ville akseptere det budet. Leiligheten ble til slutt solgt åtte måneder senere, med overtakelse i januar 2019.

Utbedring av selve vannskaden ble dekket av forsikringsselskapet, men mannen krevde likevel erstatning fra naboen for utgiftene forbundet med at salget tok lengre tid enn forventet.

Les også

Martin Flatgård (38) fra Nordre Follo økte formuen med nesten 254 millioner kroner i 2019

Leiebil og nye bilder

I mars besluttet forliksrådet at han hadde krav på 70.000 kroner i erstatning, men det ville ikke naboen betale.

Han trakk derfor saken for Oslo tingrett med krav om å få forliksrådsdommen opphevet og saksomkostningene sine dekket, men det gikk ikke helt som forventet: Torsdag konkluderte tingretten med at han må ut med hele 108.355 kroner i erstatning – naboens utgifter til leiebil, nye bilder av leiligheten og mellomfinansiering av boligen.

– Min klient er fornøyd med at retten er enig med ham i at når naboen glemmer vannkranen på i etasjen over, må han erstatte utgiftene det medfører. Han er litt oppgitt over at han må helt til tingretten for å få medhold, men han er tilfreds med at retten følger argumentasjonen hans, sier mannens prosessfullmektig, advokat Espen Henrik Johansen i advokatfirmaet Djerv.

Naboen må også betale i underkant av 30.000 kroner i saksomkostninger, vitneutgifter og rettsgebyr. Han vurderer nå å anke dommen, opplyser hans prosessfullmektig Linnéa Karlberg.

– Klienten min er enig i at det uheldig at han glemte å skru av vannkranen. Spørsmålet i saken var imidlertid om det var årsakssammenheng mellom hendelsen og motparten sitt tap knyttet til salg av leiligheten, noe vi mener at det ikke var, skriver Karlberg i en tekstmelding til Avisa Oslo.

Kommentarer til denne saken