Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal du forholde deg til det muterte korona-viruset som er påvist i Nordre Follo

Nordre Follo kommune opplyser torsdag 21. januar at en mutert variant av koronaviruset er påvist i Nordre Follo, og har noe enkle råd til innbyggerne.

NORDRE FOLLO: Nordre Follo kommune meldte torsdag 21. januar om et tilfelle av mutert koronavirus i Nordre Follo kommune .Den britiske varianten av koronaviruset er påvist i Nordre Follo kommune. Det muterte viruset antas å være mer smittsomt enn det opprinnelige viruset. Smitten er funnet hos en person og er knyttet til direkte innreise fra Storbritannia. Vanlige prosedyrer, testing og karantene er fulgt. En person er definert som nærkontakt, men er testet negativt.

Kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold mener innbyggere i Nordre Follo kommune ikke trenger å bekymre seg mer eller gjøre andre smitteverntiltak enn de allerede gjør.

– Hold deg hjemme hvis du er syk, ha lav terskel for å teste deg, hold god avstand til andre, ha god håndhygiene – og følge råd fra helsemyndigheter. Det er det viktigste du kan gjøre som enkeltperson, understreker Myhrvold.

Hun legger til at det ikke er noe grunn til å gjøre mer enn det regler og anbefalinger sier, men at tilfellet med mutert virus er en viktig påminner om at vi alle må fortsette å ha fokus på smittevern.

Du kan lese mer om saken ved å følge denne lenken:

Les også

Mutert koronavirus har kommet til Nordre Follo

Kommentarer til denne saken