Smitte ved to skoler: - Skolene har kontroll

KONTROLL: Områdeleder Katti Anker Teisberg mener skolene har god kontroll og at smittevernet fungerer bra.

KONTROLL: Områdeleder Katti Anker Teisberg mener skolene har god kontroll og at smittevernet fungerer bra. Foto:

Både ved Haugjordet ungdomsskole og Greverud barneskole er det meldt om smittetilfeller denne helgen.

DEL

LANGHUS: Nordre Follo kommune meldte sent lørdag om er smittetilfelle på Haugjordet ungdomsskole. 20 personer er nå i karantene i forbindelse med dette. Alle de berørte skal være informert og følges opp av smittesporingsteamet i kommunen.

Undervisningen fortsetter på skolen, på rødt nivå.

Søndag ettermiddag melder kommunen om nok et smittetilfelle, denne gangen på Greverud skole. I den forbindelse er 30 personer tilknyttet 6. trinn satt i karantene. Også der er alle de berørte informert og følges opp av kommunens smittesporingsteam.

På Greverud fortsetter undervisningen ved skolen forøvrig som planlagt, på gult nivå.

Godt innarbeidet

Områdeleder Katti Anker Teisberg i Oppvekst og læring i Nordre Follo kommune sier til ØB at de følger rutiner og retningslinjer og at skolene har god kontroll.

- Er dere ekstra på tåhev nå, med tanke på at smitten øker generelt i samfunnet?

- Vi er klar over det, men samtidig så er smittevernet godt innarbeidet i skolene. Så de følger rutinene de har, og vi ser at strategien vi har fulgt så langt fungerer. Vi har ikke hatt mye smitte i skolen, og i de tilfellene som har vært, har vi fått stoppet det. Så jeg tenker at den måten skolene er organisert på i kohorter og oppfølging av smittevernet fungerer bra.

Ifølge Teisberg er det forventet at det dukker opp smittetilfeller i skolene.

- Vi tar imot beskjed av smittesporere og kommuneoverlege, og jobber ufortrødent videre.

Utbrudd i nord

I tillegg til smitten ved Greverud og Haugjordet, er det 13 elever ved Roald Amundsen videregående som har fått påvist smitte. Som ØB skrev lørdag, opplever smittesporerne til dels å møte motstand i jakten på smitteveier, og i helgen ble alle elever ved skolen bedt om å teste seg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken