Viktoria gjør minusgrader til et stort pluss i gågata i Ski

SI DET MED BLOMSTER: Viktoria Grønn lar ikke Sibir-kulda stoppe kreativiten og skapergleden.

SI DET MED BLOMSTER: Viktoria Grønn lar ikke Sibir-kulda stoppe kreativiten og skapergleden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Når gradestokken kryper langt under null, går det ikke an å sette ut levende blomster for å pynte opp i gågata i Ski. Da fant Viktoria Grønn på noe lurt.

DEL

SKI: Islyktene utenfor Ski Blomster får mange til å stoppe opp og beundre synet, så fine er de.

– Nå som det er så kaldt ute, kan vi ikke sette blomster ut i gågata. Det ser litt trist ut. Da tenkte vi at nå lager vi noen islykter med blomster, forteller Viktoria Grønn.

Så enkelt kan det gjøres

Det får an å få kjøpt former som er laget spesielt for islykter. Men du kan fint bruke helt vanlige vaskebøtter. Her er Viktorias oppskrift: Ta en stor vaskebøtte og sette en mindre vase som tåler frost, oppi bøtta. Putt gjerne litt stein eller lignende oppi vasen, slik at den ikke flyter helt opp når du fyller vann i bøtta. Nå har du en form.

– Fyll opp med vann og dekorér med tulipaner eller hva vil, enten det er granbar og kongler eller hva du finner, forklarer blomsterdekoratøren.

Så langt har de laget mellom ti og 15 slike islykter. Mange kommenterer dem når de er innom Ski blomster.

– De synes det er veldig fint, og de lurer på hvor lenge de vil holde og om det går an å ha lys oppi. Det gjør det, men det gir jo varme, så da holder de ikke så lenge, påpeker Viktoria.

Tre fra Ski blomster er klare for NM 

Smelter i sola

Sibir-kulda er på vei tilbake. Men selv om det ikke blir fullt så kaldt som det har vært den siste uka, er det meldt minusgrader de neste ti dagene. Dermed kan islyktene fremdeles stå og blomstre i gågata i Ski.

– Bare ikke sola står og skinner på dem, sier Viktoria med et smil.

Artikkeltags