Snø og regn kan skape problemer i trafikken torsdag. Men værmeldingen gir håp om hvitt dryss på julaften

Snø som går over til regn kan gi vanskelige kjøreforhold i dag.

DEL

FOLLO: Torsdag er det ventet nedbør over Follo. Det vil starte som snø, men utover dagen blir det mildere, og snøen vil etter hvert gå over til regn. Det kan skape problemer på veiene.

Dagen startet med minusgrader og nedbøren på formiddagen vil ifølge statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt komme som snø.

– På ettermiddagen får vi en overgang til mildere vær og regn. Det kan komme noen få centimeter med snø, men det vil ganske fort gå over til regn, sier han.

LES OGSÅ: Frykter at stor trafikk og skiftende vær kan gi utfordringer i juleutfarten: – Mitt største juleønske er en jul uten drepte og hardt skadde

Overgangen mellom minusgrader og plussgrader kan ifølge meteorologen føre til at regnet fryser på bakken og gir glatte forhold.

Hvitt?

Mildværet fortsetter i tiden fram mot jul, med temperaturer på litt over null. Det kan komme noen smådrypp og tåke, men det er ikke ventet de store nedbørsmengdene.

– Det kan være bittelitt i luften i morgen, og lørdag passerer det regn. Men det blir bedre forhold fremover, sier han.

Den siste prognosen tilsier også at det kan komme nedbør julaften, men hvilken form den vil ha er litt uvisst. Temperaturen er ventet å ligge nær null eller rett i overkant.

– Det kan komme litt hvit nedbør på julaften, men prognosen er litt sprikende, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken