FOLLO: Onsdag morgen var det stort sett bart men vått på E6, mens det lå slaps og snø på mange av det mindre veiene. Utover dagen har snøen fortsatt å falle, mens brøytemannskapene har fortsatt å rydde opp.

Ifølge NTB skaper snøværet generelt glatte veier lokalt på Østlandet. Alle som skal ut og kjøre, oppfordres til å kjøre forsiktig og senke hastigheten.

– Senk hastigheten. Gjør man det, har man gode odds for å kjøre trygt på veien, sier vaktleder Frode Johannessen ved Øst 110-sentral til NTB onsdag formiddag.

Utfordrende

Meteorologene har tidligere gått ut og advart om at været kan skape utfordrende kjøreforhold.

– Det kan bli glatt stedvis så lenge temperaturen er rundt 0. Man skal i utgangspunktet være litt ekstra obs, og ta hensyn. Dette gjelder henholdsvis i kveld og utover til tidlig morgen. Tendensen utover morgendagen er at det blir midlere og våtere, sa vakthavende meteorolog Martin Granerød til Amta tirsdag.

Da ØB snakket med statsmeteorolog Elbjørg Moxnes mandag denne uken, var det vanskelig å spå hvor mye av nedbøren som ville komme som snø og hvor mye som regn. Og det er mulig at nedbøren kommer ned som regn langs kysten og som snø andre steder i distriktet.

- Det er akkurat på grensa. Det kommer kanskje ikke mer enn ti millimeter nedbør, men det kan bli ti centimeter snø, påpekte hun.

Ti millimeter nedbør i form av regn vil imidlertid ikke merkes på samme måte.

Da ØB snakket med trafikkoperatør Arvid Wahlstrøm i Statens vegvesen ved kvart over fire-tiden onsdag morgen, fortalte han at trafikken på E6 gjennom Follo stort sett hadde gått greit gjennom natten, uten mange hendelser, mens det hadde vært mer utfordringer nord for Oslo.

- Det snør fremdeles, men det er våt snø i Follo-distriktet, sa han.

På E6 i Follo var det stort sett bart, men vått onsdag morgen.

Samtidig må man være forberedt på at det stedvis kan fryse på, og at det kan være glatt. Mange steder lå det altså også til dels mye sludd og/eller snø på veiene, og i Ski-området har snøen fortsatt å falle utover formiddagen.

Trafikkulykke i Vestby

Klokken 02:20 natt til onsdag meldte Øst 110-sentral at det hadde vært en utforkjøring i Erikstadveien i Vestby.

Det skal ha gått bra med sjåføren, men det var en del materielle skader på bilen, som traff et tre. Det skal ha vært slapsete på stedet.

LES OGSÅ: Kjørte av veien og traff et tre – advarer om slafsete småveier