Snøproduksjonen er i gang på Østre Greverud

I ALLESTE DAGER: Ja, du ser riktig. På Østre Greverud er nå kunstsnøproduksjonen i gang.

I ALLESTE DAGER: Ja, du ser riktig. På Østre Greverud er nå kunstsnøproduksjonen i gang. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå er det (snart) bare å finne frem skiene. Dette blir kanon.

DEL

ØSTRE GREVERUD: Du har kanskje merket deg at det i løpet av de siste dagene har vært bitende kaldt, det vil si for årstiden å være, kanskje, og i forhold til hva vi har vært vant til.

Det som imidlertid er klart, er at mange venter på snø og ikke minst skiføre. Et av Østlandets flotteste skianlegg finnes på Østre Greverud, og der produserer Skiforeningen hvert år kunstsnø, slik at det blir en flott såle som tåler vær og vind, og som gjør at skisesongen varer ekstra lenge både for fritidsgåere og aktive i lokale idrettslag.

I kveld rundt klokken 18.30 har vår leser Knut Oppegaard tatt dette flotte bildet på Østre Greverud, som viser seks snøkanoner i drift - i full aksjon med å produsere årets første kunstsnø.

Det er gode nyheter for deg som liker å stå på ski.

Været fremover

For at det skal bli noe trøkk i produksjonen, og viktigst av alt at den skal bli liggende, er vi avhengig av at Kong Vinter gir oss kuldegrader, og slik blir også tilfelle i dagene som kommer, skal vi tro yr.no.

Der meldes det om minusgrader hver dag i dagene som kommer.

Med unntak av lørdag, hvor det blir en plussgrad, så er det i langtidsvarselet meldt om minusgrader i hvert fall frem til og med tirsdag i neste uke.

Noe natursnø er det imidlertid ikke meldt de neste dagene, men det kommer når det kommer. For selv om man i Skiforeningen ikke kan styre natursnøen, så kan man i hvertfall styre egenproduksjonen av kunstsnø når gradene tilsier det.

Vi gleder oss, og oppfordrer selvfølgelig ØBs lesere til å tegne et medlemskap i Skiforeningen for å støtte det viktige arbeidet som Skiforeningen gjør for å gi oss gode skiforhold.

Artikkeltags