Gå til sidens hovedinnhold

Seier i trøstefinalen - endte på syvende plass

Tommel opp for Helene Olafsen

Artikkelen er over 6 år gammel

ASPEN, COLORADO: Helene Olafsen gikk overende i semifinalen og mistet sjansen til en finaleplass, men endte til slutt på 7. plass i snowboardercross-konkurransen i prestisjetunge X Games etter å ha vunnet trøstefinalen i suveren stil. 

Bulgarske Alexandra Jekova var i tet ut fra start, men fikk et feilskjær og dro tidlig ut av løypa. Olafsen gikk rett opp i tet og kunne seile gjennom nærmest hele løypa i ensom majestet. I mål var hun over sekundet foran neste løper.

Semi-glad

Det var nok også nettopp en trøst for Oppegård-jenta og semifinale-skuffelsen slapp nok litt taket, selv om det med all tydelighet ikke var glemt. Hun smilte bredt i målområdet, men viste først tommel ned, så tommel opp før hun henvendte seg til kameraet.

– Takk for at dere ser på, jeg skal gjøre det bedre neste gang, sa hun.

Falt i semien

Det var seks deltagere i Olafsens semifinaleheat, der de tre beste ville kvalifisere seg til finalen. 24-åringen var i tøft selskap der hun startet side om side med tre av de aller største forhåndsfavorittene i Eva Samkova, Lindsey Jacobellis og Nelly Moenne Loccoz.

Oppegård-jenta fikk en meget god start og lå i teten i første sving, men tapte litt terreng nedover løypa og ble liggende på en fjerdeplass.

Olafsen hadde fortsatt muligheten til å avansere og ta seg videre til finalen, men kolliderte med Chloe Trespeuch et stykke ned i løypa og var dermed sjanseløs på finaleplass.

Selv om fjorårets bronsevinner nok var skuffet over at hun ikke klarte å kvalifisere seg til finalen,  var dette alt i alt et meget positivt og lovende konkurransecomeback av 24-åringen etter at hun på ny har kommet tilbake fra en alvorlig kneskade.

LES OGSÅ: Helene Olafsen klar for finalerundene

LES OGSÅ: Helene Olafsen klar for X Games

Fjorårsvinner vant

Finalen ble vunnet av fjorårsvinner Lindsey Jacobellis fra USA foran canadisek Dominique Maltais og franske Nelly Moenne Loccoz.

Kommentarer til denne saken