SOFIEMYR: Sofiemyr Skolekorps gikk helt til topps i Distriktsmesterskapet for skolekorps i helgen, og kan dermed titulere seg regionmester, ifølge en pressemelding fra NMF Øst.

Et halvt poeng skilte

Det er dirigent Trond Nilsen som leder korpset, som vant med 92 poeng av 100 mulige – et halvt poeng foran Lillestrøm Skolekorps.

– Det har vært en magisk helg, når vi endelig kunne ønske velkommen til mesterskap igjen, forteller Tor Olav Fjellhøi.

Han er daglig leder i NMF Øst, som er ansvarlig arrangør for mesterskapene.

Fjellhøi legger ikke skjul på at han lot seg imponere av Sofiemyr.

– Det var musisering på høyt nivå! Særdeles imponerende, sier han i pressemeldingen.

Redsler og håp

Jan Sævareid, som er kommunikasjonsansvarlig for Sofiemyr skolekorps, forteller at korpset fremførte det kontrastfulle stykket «Banja Luka» av Jan de Haan som skildrer krigens redsler, men også håp om forsoning og fred.

– Dommerne trakk frem korpsets musikalitet og flotte solistprestasjoner i sin bedømmelse. «Takk for levende, presis, kraftig og stemningsfull fremføring!» var oppsummeringen fra en av dem, forteller han.

Også Sofiemyr Skolekorps sine yngste musikanter i aspirant- og juniorkorps deltok i regionsmesterskapet i helgen.

– For de yngste gis det ikke poengsummer og plasseringer, men aspirantkorpset under ledelse Kari Andrea Johansen av fikk «Rockeprisen» mens juniorkorpset med dirigent Ingvild Dahl Kjendseth fikk «Samspillprisen». Strålende mesterskapshelg for Sofiemyr Skolekorps!, oppsummerer Sævareid.