Gå til sidens hovedinnhold

Vil rive Sofiemyrhallen fordi det er billigere å bygge ny

Artikkelen er over 5 år gammel

Formannskapet i Oppegård kommune vedtok onsdag kveld å rive Sofiemyrhallen for å bygge en ny hall.

KOLBOTN/SOFIEMYR: Et enstemmig formannskap fulgte rådmann Anne Skaus forslag til vedtak om å rive den eksisterende Sofiemyrhallen mot å bygge en ny.

Sofiemyrhallens eldste del er 45 år, mens den yngste er 30 år. Etter grundige undersøkelser, viste det seg at det rimeligste er å rive den eksisterende hallen for å bygge ny.

– Sofiemyrhallen er svært nedslitt og blir veldig dyr å rehabilitere i tråd med dagens krav og fremtidens behov. Når livsløpsanalysen som er foretatt viser at det vil være små forskjeller mellom totalrehabilitering og riving med nybygg, så er forslaget om å bygge helt nytt det eneste fornuftige, sier varaordfører Siv Kaspersen (H).

Hun satt som leder av Utvalg for miljø og plan da tilstanden til Sofiemyrhallen var oppe første gang.

– Fremfor nye vurderinger er det nå viktig å komme et steg videre. Vi trenger også mer hallkapasitet. Å rive og bygge nytt gir oss mulighet til å tenke helt nytt og samle oss om en felles løsning som kan gi idretten en ny storstue i  Oppegård. Derfor avslutter vi nå arbeidet med en hall på Kolbotn, og går videre med et hallkonsept som kan erstatte Sofiemyrhallen og Kolbotnhallen, og der flere idretter kan samles. Dette er en løsning også idretten går for, og som vi nå skal utrede nærmere, sier hun.

Samarbeid

Medlemmene i formannskapet vil også at kommunen følger opp samarbeidet med idretten i kommunen som tidligere i år kom med et forslag om et større samarbeid om idrettsparken på Sofiemyr.

I vedtaket står det også at Kolbotn blir utsatt på ubestemt tid. I løpet av første halvår av 2016 skal rådmannen legge frem en sak om hvordan en ny idrettshall og en ny svømmehall kan realiseres, finansieres og driftes.

Miljøpartiet De Grønne la frem et tillegg til innstillingen om at konsekvenser for miljø og klima skal utredes samtidig. Tileggsforslaget ble enstemmig vedtatt.

Kommentarer til denne saken