FOLLO: Det er fredag, og du er kanskje klar for å bli underholdt med noe annet enn tekst? I ØB gir vi deg alltid levende bilder fra hendelser og annet der ute, og her er noe av det vi har gitt deg denne uka.

En av videoene som har blitt mest sett denne uka, er besøket i den falleferdige hytta på Langhus. ØB-journalist Selma tok oss med inn i skogen ved Steinsleppen på Langhus, hvor hun på gåtur hadde funnet en forlatt hytte, som vi også fikk historien bak.

Her har det nok skjedd litt av hvert opp igjennom årene, men nå står den lille hytta forlatt i skogen på Langhus.

Det har også vært tjuvradder på steder hvor tjuvradder ikke bør ferdes i det siste. I Skihallen har en mann herjet og plyndret for rundt 150.000 kroner, og politiet har frigitt en overvåkningsvideo til ØB, som mange har latt seg fengsle av.

Tre ganger har en og samme mann vært innom garderobene i Skihallen, mens skoleelever har hatt gym. Han fikk med seg både mobiltelefoner, PC-er og andre verdier for til sammen 150.000 kroner. Nå ønsker politiet tips i saken.

Krigen i Ukraina berører oss alle, og i lokalsamfunnet i Follo er det mange som ønsker å bidra. En av dem er en av Follos største kjendiser, nemlig Lillegul. Det vil si, hans eier Richard Andersen, har funnet på sin helt egne måte å vise sin støtte til Ukraina på.

Lillegul-eier Richard Andersen vil gjerne vise sin støtte til Ukraina.

ØB-journalist Vivi tok oss med til Kolbotnvannet denne uka, for å forklare oss litt mer om de store byggeplanene, eller skal vi kanskje si bryggeplanene. Her kan det bli en solid møteplass for mange i det syke tjernet på Kolbotn. Kanskje dette vil gi området løftet det trenger?

Se for deg en oval brygge med innfelt belysning. Den svinger seg fra gressbakken nedenfor Kolben og mange meter ut i Kolbotnvannet. Fra trappeavsatsene kan duppe tærne, og på langsiden ligger kanoene fortøyd. ØB viser deg de store planene for det populære friluftsområdet.

I Ski har det nå kommet en (hold deg fast) golf-simulator, og da sendte ØB ut den journalisten som kanskje kan minst om golf i redaksjonen, nemlig Maria, som gjorde et helhjertet forsøk på å prøve simulatoren. Det gikk sånn passe...

Det har lenge vært snakk om en Golfsimulator ved PDL senteret i Ski, men det har enn så lenge kun vært padelbane i lokalet. Dette har Stian Tonaas Fauske og Njål Gjermundshaug gjort noe med, og vår reporter Maria Sandum Bergh tok turen for å teste. Det gikk sånn passe bra.

Våren er i anmarsj, og ØBs dronepilot Bjørn tok oss med ut på en liten flytur, for å se Ski, Langhus og Kolbotn fra fuglerperspektiv. Nå er vinteren i ferd med å slippe taket, det jobbes og bygges, og vi kan endelig snart kose oss i varmere temperaturer. I denne videoen får du også se hvordan våre sentrumsområder er i ferd med å transformeres.

Det jobbes med å rydde opp og sikre fjellet etter steinraset på Mastemyr tidligere denne uka. Vi tok en tur for å se på arbeidene, som fortsatt pågår.

Vi har også vært med på kreativ baking. Kombinasjonen cookies fra Kreta for tolv år siden og fjorårets hjemmekontor i koronatid er utgangspunktet for Hege Aaslie Allworthys forretningsidé. – Drømmen er at jeg en dag kan leve av bakingen min, sier hun tl ØB denne uka, og ØB-journalist Vivi lot seg nok også friste litt av delikatessene.

Kombinasjonen cookies fra Kreta for tolv år siden og fjorårets hjemmekontor i koronatid er utgangspunktet for Hege Aaslie Allworthys forretningsidé. – Drømmen er at jeg en dag kan leve av bakingen min, sier hun.

Hvem lar seg vel ikke sjarmere av den søte selen som koser seg i sola? Jorunn Anna Egilsdottir skulle bare mate endene da hun fikk et møte hun ikke hadde forventet.

Jorunn Anna Egilsdottir skulle bare mate endene da hun fikk et møte hun ikke hadde forventet.

Til slutt skal vi få bli med hjem til KOnrad (29) og Malene (26). Nå er de straks ferdig med totalrenoveringen av huset, og ØB tok turen for å se hvordan det har gått.

Du husker kanskje Malene og Konrad som fant drømmehuset i Ski? Nå er de straks ferdig med totalrenoveringen av huset, og ØB tok turen for å se hvordan det har gått. Les hele saken og mer om prosjektet på øb.no