Demokratiske og liberale rettigheter er under press, vi må ha et sterkt fokus på klima og miljø, og vi må ikke glemme samfunnets aller svakeste. Alt dette får dere med Venstre. Alt dette får dere med Follos flotte kandidat Solveig Schytz. La oss stemme inn en hardtarbeidende, godhjertet og klok politiker inn på Stortinget.

Solveig har vært fast stortingsrepresentant helt siden Abid Raja ble kulturminister. Hun har allerede gjort seg bemerket med et utrettelig engasjement for miljøet, for de som sliter litt ekstra i livene sine og for å gi alle barn en god oppvekst.

Solveig er trebarnsmor, speider på sin hals, elbilist og togpendler. Hun vet hvor skoen trykker for at hektiske familier skal fungere. F.eks. hvor viktig transporttilbudet er for å få hverdagen i familien til å gå opp. I Follo har hun vært en pådriver for blant annet halvtimesavganger med toget. Og hun kjemper hun for å beholde elbilfordelene, bygge ut ladenettet og å få enda flere tog på Østfoldbanen. Solveig er også opptatt av å gi barn og unge større frihet og flere muligheter i livet. Derfor kjemper hun også for fritt skolevalg i vgs. som gir elever mulighet til å velge selv hvor de vil gå, for å få seg den utdannelsen de drømmer om.

Solveig brenner for den lokale frivilligheten. Som mangeårig speiderleder har Solveig bidratt til å gi barn og unge spennende opplevelser i naturen. På Stortinget synger Solveig ut om miljøet vårt, tar kampen for de psykisk syke og rusavhengige, tar kampen for gode og rettferdige erstatningsordninger for dem vi har gjort urett mot. Hun tar de sakene som «ingen» andre gir en stemme, f.eks. var hun veldig opptatt av de som selger sex som levebrød under pandemien? Hva skulle de leve av? Hvilke politiker har guts til å ta saker det ikke er noe å «tjene på»? Jo, bare en politiker som har et hjerte av gull og som er i politikken av uselviske grunner. Solveig er nettopp det! Der er det null ego, bare omtanke for andre.

Som stortingsrepresentant har hun jobbet sent og tidlig. En mer hardtarbeidende politiker er ikke å oppdrive. De siste meningsmålingene viser at Solveig har en god sjanse til å få fast plass på Stortinget. Gi henne din stemme til valget. Det kommer du ikke til å angre på.

Camilla Hille, Gruppeleder Nordre Follo Venstre