Gå til sidens hovedinnhold

Vil sette baderekord til inntekt for forskning på barnekreft

Artikkelen er over 5 år gammel

Er du ikke abonnent ennå? Prøv ØB+ og papiravisen i fire uker for kun 99 kroner

VESTBY: Kristin Utakleiv har fått på seg badelue. I april sikter Son spahotell på at flere hundre kaster seg ut i sjøvannet. Det skriver Vestby Avis.

Mange gjorde det i fjor, og målsettingen er at enda flere skal gjøre det i år.

Badeluer ligger ute til salgs og 50 kroner for hver lue som selges går direkte til Team Jakob. Den lokale organisasjonen som samler inn penger til forskning på barnekreft. I løpet av ett år har Team Jakob nesten fått inn en million kroner og ildsjel Sara Stavset var med på samme arrangement på Skutebaugen i 2015.

I fjor var hun langt fra alene. Det var 167 som tok seg et lite vårbad. Den summen sikter man på å slå i år.

– Vi håper at mange kommer og bidrar til at dette blir en skikkelig badefest. Dette bør bli en tradisjon. I år er jo lua hvit og neste år blir den grønn. Mange har jo samlet på pokaler opp gjennom årene, men nå kan man jo også samle på luer, sier Utakleiv i forkant av arrangementet som pågår i flere timer.

– Det blir ikke bare bading. Det kommer til å skje en del annet også. Dette skal være en hyggelig dag med musikk og en del annet. Camp Soon kommer. Det blir grillet pølser, sier Utakleiv, som var en som badet i fjor. Hun innrømmer at det ikke var veldig varmt i vannet.

– Det var vel 0,8 grader i sjøen i fjor. Det var slush, sier hun og kommer til det viktige:

– Det er jo kaldt, men man er jo innstilt på det og. Man må jobbe psykisk og får et kick når man klarer det. Det er også et veldig godt kick siden man har gjort en god sak og det går til et godt foremål. Det varmer hjertet, understreker hun og kommer med en liten utfordring til guttene og mannfolkene i Son.

– I fjor var det mange barn og damer med, men det var ikke så mye menn. Jeg håper de kommer litt sterkere i år, men de er kanskje litt mer pysete enn oss, humrer hun.

Kommentarer til denne saken