Jeg må innrømme at vi skvatt litt da vi kikka i tipsboksen vår tidligere denne uka. Der lå det et bilde av utrykningskjøretøyer rett ved siden av munningen på Blixtunnelen. Dette har vi sett før, og vi fikk litt sånn kalde gufs fra slutten av desember 2022.

Heldigvis var det bare falsk alarm denne gangen.

Siden desember, bare få dager etter åpninga, har Follobanen vært stengt, millionene har rent ut til reparasjoner og annet, og Nordre Follo har nok en gang blitt satt på kartet, litt sånn ufrivillig, og kanskje ikke helt på den måten vi ønsket oss eller så for oss.

Nå kan det se ut som det på tide å se videre. Selv om jeg fortsatt lukker øynene litt, er litt skeptisk og ikke tør å være heeeeeelt optimistisk ennå, så har jeg faktisk trua på at nå – NÅ vil alt gå på skinner, og togtilbudet skal bli det var tenkt å bli. Jeg tror kanskje at mange pendlere der ute føler akkurat det samme. Her er det uansett ikke rom for flere feil.

Man kan ikke annet enn å ha tro på at nå er hver meter gjennomgått, og alle problemene skal være fiksa. For den vanlige pendler, er tross alt det viktigste at togene går, og at de går til riktig tid. Det må de gjøre fra og med søndag. Denne gangen må det virke. Det må det, rett og slett. Her er det ikke råd til flere kapitler i farsen. Jernbanens gode navn og rykte står på spill, kanskje mer enn noen gang her på Østlandet.

Det skal sies at man ikke kan annet enn å berømme pendlernes tålmodighet. Vi har blitt vant til dette også, som så mye annet, og oppi alt kaoset, så synes jeg faktisk Vy har gjort en relativt god jobb for å få pendlerne frem i kaoset og rotet.

I kommentarfeltene har sinne og frustrasjon i stor grad gått over til humor. Senest i går skrev leser Torunn Haugen på vår Facebook-side: «Du tror det ikke før du ser det….», mens leser Vidar Fjæran forsøkte seg med en alternativ åpningsdato: «Samme dato, bare år 2025». Det kanskje slik vi best angriper problemer som virker uløselige, vi tar det med glimt i øyet og humor. Det kan kanskje være en god måte å takle det hele på, der vi står og hutrer på perrongen i påvente av buss-for-tog.

Nå er tiden inne for å se fremover, forutsatt at dette nå vil virke som planlagt på søndag. Denne gangen er det ingen konge på perrongen til å klippe snoren. Det vil neppe bli flagg og blomster, orkester, pomp og prakt. Nå handler det bare om at det skal virke – på ordentlig.

Så er nok ikke siste kapittel skrevet om Follobanen, for nå venter oppvasken etter kaoset. Den må komme, og den får de store damer og herrer stå for. Det kan tenkes at mange fortsatt sitter med noen spørsmål rundt hvorfor det gikk som det gikk. De spørsmålene må vi folk få svar på.

Jeg ønsker deg en forhåpentligvis problemfri og kjapp tur på 11 minutter inn til Oslo fra og med søndag morgen, og jeg ønsker de togansatte lykke til på den første ferden. Jeg gleder meg til å (forhåpentligvis) endelig kunne ta Follobanen for første gang.

Det er viktig, oppi alt som har vært, å ikke glemme hvor viktig Follobanen er for Ski og Nordre Follo. Forhåpentligvis vil det bli her som det ble med Gardermobanen. Ikke glem den lekke tunnelen med grønt tetningsmiddel i tonne-tall og oppstart-trøbbel der heller. I dag er det ingen som tenker på dette når de suser fra Oslo S og opp til flyplassen.

Måtte det bli slik for Follobanen også. Vi har ikke noe annet valg enn å krysse fingra, og driste oss til å løse billett, stige om bord og «håpe at redskapen holder», som man sa i Flåklypa. De som pendler, har tross alt i realiteten ikke så mye annet valg. Og så tror jeg vi også må forsøke å gå videre vi også, og se fremover.

Forskjellen fra Flåklypa, er at på Follobanen, er det ikke arabiske oljekilder i ryggen med en velvillig sjeik, eller en meieribestyrer Ollvar O. Kleppvold som står og staker ut rakettmotorene foran. Ei heller noen Ludvig som holder sammen det ødelagte maskineriet i cockpiten. Her får vi bare satse på at Bane Nor har kontrollen, og det tipper jeg nok de har.

Vel, vel. Som Blodstrupmoen sa - time vill sjåv. For deg som er usikker: Her er en lenke med de nye rutetidene som gjelder fra og med søndag. Sjekk det ut før du reiser.

Til slutt vil jeg gjerne ha din mening i denne avstemningen.