Gå til sidens hovedinnhold

Her fyrer Vålerenga-legendene løs i Sørmarka

Vålerenga-legendene Lasse Eriksen og Erik Foss hjelper Sørmarka i gang med fotballgolf. Her får du bli med dem på en runde.

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er fort gjort å bli bitt av samme basillen som Ruud Gullit og Marco van Basten.

SØRMARKA: Nå har Sørmarka konferansehotell lagt en ny aktivitet til opplevelsene du kan få inne i skogen. Fotballgolf er det nye, eller footgolf som det heter på engelsk.

– Ruud Gullit og Marco van Basten driver også med dette, sier Erik Foss.

Den gamle Vålerenga-spilleren er engasjert i Norges Fotballgolfforbund.

Du trenger ikke være gammel landslagsspiller for å spille jevnt med dem. Men en god pasningsfot og et kaldt hode er vel så viktig som hurtighet og gamle meritter. Spillet har rukket å bli kjempepopulært på få år.

– Frank de Boer spilte fotballgolf på en søndag, og tirsdagen etter ledet han Ajax mot Barcelona på Camp Nou, sier Erik Foss.

Fra hele verden

Til helgen er det storturnering på Krokhol. Østmarka golfklubb tar imot spillere fra inn- og utland.

- Det kommer spillere fra hele verden til Norwegian Open, blant annet seks profesjonelle fotballgolfspillere fra Argentina, forteller Lasse Eriksen.

Alle disse spillerne må naturligvis ha et sted å overnatte, og slik kom fotballgolfforbundet i kontakt med Sørmarka konferansehotell.

- Vi syntes det hadde vært kult å ha det her også. Vi er jo opptatt av å utvikle Sørmarka, sier eventansvarlig Winnie Gjerdalen.

Åpent for alle

Det er lagd en fin liten bane der hvem som helst kan komme og spille. Du trenger ikke være overnattende gjest. Det er bare å henvende seg i resepsjonen. Folk kan gjerne kombinere en runde fotballgolf med en tur i restauranten og/eller baren.

For hotellet er det hyggelig å kunne bistå ved et så stort arrangement i nabolaget.

– Krokhol er en av de beste banene for fotballgolf i Norge. De fleste i utlandet er flate, mens her har du terreng. Vi har vært med på å designe banen og legge til rette for fotballgolf, sier Erik Foss.

Banen på Sørmarka er mye mindre, men byr på vel så mye moro for den som har lyst til å prøve.

Bildeserie

Fotballgolf på Sørmarka

 

Trim for alle

Det er god trim.

- Du går godt over 3.000 meter. Det er god trim. På enkelte skoler har de fotballgolf i gymtimene, sier Lasse Eriksen.

Du kan gjøre det skarpt i fotballgolf selv med krykker.

- Maria i resepsjonen vår hadde på seg skjørt og pensko da Erik var her og kjørte noen runder med oss for at vi ansatte skal kunne forklare spillet for den som spør. Hun kom på 2. plass! Anlegget vårt er et lavterskeltilbud. Det kan være en terskel å dra ut på Krokhol og spille fotballgolf, men det er noe helt annet å dra hit og prøve seg, sier Winnie Gjerdalen.

– Jeg ser for meg at fire kompiser sitter sammen en kveld og lurer på hva de skal finne på. «Jo, vi stikker ut på Sørmarka. Der kan vi ta en pizza og prøve fotballgolf». Og så blir du bitt av basillen, for dette er morsomt! sier Erik Foss.

God pasningsfot

– Hva må til for at du skal bli god i fotballgolf?

– Du må ha en god pasningsfot. Du trenger ikke være hurtig. I dagens fotball er hurtighet viktigere enn det var på 80-tallet, sier Lasse Eriksen.

– Vi ser at spillere som ikke var gode i fotball som gjør det bra som fotballgolfspillere, sier Erik Foss.

Lasse Eriksen har sittet sentralt i det internasjonale forbundet. I norsk tradisjon har vi her på berget holdt litt igjen på pengepremie-galoppen.

– Vi kan ikke gjøre samme feilen som golf gjorde. Da golf ble introdusert var det altfor dyrt, slik at du ikke fikk med massen. Den dag i dag tror folk at golf er dyrt, mens det i virkeligheten er dyrere å spille ishockey og kanskje fotball også, sier Lasse Eriksen.

Kommentarer til denne saken