Sandbakken og Sørmarka tilbyr hundekjøring i vinterferien

  Sørmarka og Sandbakken samarbeider om hundekjøring for hele familien i vinterferien. Det blir en stor naturopplevelse man ikke opplever så ofte.

  Artikkelen er over 3 år gammel

  De to naboene i skogen slår seg sammen for å skape en annerledes opplevelse for hele familien.

  DEL

  SØRMARKA: Sandbakken sportsstue og Sørmarka konferansehotell ligger kort vei fra både Ski, Siggerud sentrum og Klemetsrud, men likevel langt bak i bevisstheten for mange.

  – Nå skal vi kjøre flere aktiviteter sammen fremover, og vi begynte å snakke om vi skulle finne på noe i vinterferien, forteller Winnie Gjerdalen ved Sørmarka.

  De to stedene har stor glede av hverandre og linker til hverandres hjemmesider. De har også stått på messe sammen og får markedsført at de finnes.

  Samspill mellom menneske og hund

  Fredag 24. og lørdag 25. februar kommer hundespannet fra Sandbakken bort til Sørmarka.

  Alaskan huskier med guide tar små og store med på en hundetur. Det blir en lærerik og spennende opplevelse for hele familien der man får erfare det unike samspillet mellom hunder og hundekjører. Etterpå er det naturligvis mulig å kose med hundene.

  På Sandbakken går det mye i hundekjøring ellers i året også.

  – Vi er ganske aktive med hundekjøring i barmarkssesongen, i april/mai og oktober/november. Folk kan være med i et par timer og får prøve seg som handler, fôre hundene og gi dem vann. Og selvfølgelig være med på tur, sier Sebastien Barrault.

  Godt samarbeid

  Han har stor glede av å samarbeide med Sørmarka.

  - Jeg synes det er genialt å ha sånn tilgang til vann som de har her, som det går an å preparere med høvel. Hos oss er det mer kupert, sier Sebastien Barrault.

  Hundekjøringen på Sørmarka foregår bare den fredagen og lørdagen.

  - Søndag er det alltid mye folk hos oss, så da må vi være der, sier Barrault.

  Du kan velge om du bare vil være med på hundekjøringen eller overnatte også. Man trenger heller ikke være overnattingsgjest for å benytte seg av a la carte-restauranten på Sørmarka konferansehotell.

  11 år på Svalbard

  Sebastien Barrault og samboer Gunn Oftedal overtok som vertskap på Sandbakken i 2015.

  - Jeg kommer fra Sveits og jobber som ingeniør. Jeg hadde lyst til å lære mer om snø og is, og flyttet til Svalbard for seks måneder. Jeg kom tilbake 11 år senere..., sier han.

  - Jeg fikk sjansen til å overta Sandbakken sammen med kjæresten min som er kokk. Det var helt genialt å få flytte fra Svalbard med hunder og få fortsette med vår livsstil. Det er veldig annerledes å gå fra isbjørn til flått, de to farligste dyrene i Norge, sier Sebastien Barrault med et smil.

  Artikkeltags