Dette må du aldri gjøre med boardingpasset

TENK OVER HVA DU DELER: Dette er blant de vanligste reisebildene som deles før man skal på ferie i sosiale medier. Foto: INSTAGRAM/Illustrasjon

TENK OVER HVA DU DELER: Dette er blant de vanligste reisebildene som deles før man skal på ferie i sosiale medier. Foto: INSTAGRAM/Illustrasjon

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Noen Instagram-skrytebilder bør du droppe.

DEL

Nettavisen: Du har mest sannsynlig gjort det, men dette Instagram-reisebildet bør du la være å dele med følgerne dine framover.

Vi snakker om det bildet «alle» tar på flyplassen. Du sitter og venter på å gå om bord på flyet og knipser et bilde av boardingpasset. Legger på et filter, teksten«nå reiser vi snart» og deler det på Instagram. Et bilde som deles for å misunne venner og familie, men også vise at du gleder deg skikkelig til den etterlengtede ferien.

Et søk på Instagram med teksten #boardingpass gir over 70.000 resultater, skriver The Independent onsdag. De fleste bildene er tatt på flyplassen med billetten og passet i hånda. Et slik bilde bør du imidlertid ikke dele, påpeker den britiske avisen.

Enkelt å hente reiseinformasjon

- Todimensjonale strekkorder og QR-koder kan inneholde mye informasjon. Kodene som er trykket på flyselskapenes boardingpass gjør at noen kan finne ut mye om deg, som fremtidige reiseplaner og logge seg inn på bonuskontoen din, heter det ifølge krebsonsecurity.com.

Nettsiden opplyser at noen kan videre finne mye informasjon om personen som har booket flyet.

De forteller at en av leserne deres er tidligere blitt nysgjerrig på hva slags data man kan hente ut fra boardingpasset. Han tok en skjermdump av en venns deling i sosiale medier, forstørret det og fant en nettside på Internett som kan lese av data.

«Jeg fant en nettside som kan dekode informasjon og ga meg umiddelbart masse informasjon om turen hans. I tillegg til hans navn, flynummer og personlig informasjon», heter det fra leseren.

Litt videre undersøkelser ga han også tilgang til alle fremtidige flyturer vennen hadde planlagt som var knyttet til bonuskontoen hans. Det vil si at han kunne endre sete eller avbestille reiser. Telefonnummeret til personen som har bestilt turen dukker også opp.

 

Artikkeltags