Nordbotten på 15. plass i Zagreb

Jonathan Nordbotten ser ut til å få et brukbart utgangspunkt foran andre omgang i Zagreb. Han får et tidlig startnummer og har mulighet til å klatre mange plasser.

Jonathan Nordbotten ser ut til å få et brukbart utgangspunkt foran andre omgang i Zagreb. Han får et tidlig startnummer og har mulighet til å klatre mange plasser. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

ZAGREB: Jonathan Nordbotten endte på 15. plass i kveldens verdenscuprenn i slalåm i Zagreb. Det er sesongens nest beste resultat for 27-åringen fra Kolbotn. Italienske Manfred Moelgg tok en relativt suveren seier, foran Felix Neureuther og Henrik Kristoffersen.

LES OGSÅ: Nordbotten inne blant topp ti

Kveldens andre omgang var preget av tunge forhold med kraftig vind i flomlysene i Kroatias hovedstad. Nordbotten startet som nummer fire etter sin 27. plass i første omgang.

Kolbotn-mannen tapte litt på toppen, men lå kun 23 hundredeler bak da ledende Riccardo Tonetti. 27-åringen tapte ytterligere fire tideler ned til neste mellomtid, og det så tungt ut for Nordbotten. Men som i første omgang leverte han en sterk avslutning, kjørte inn alt det tapte, og tok ledelsen i mål med syv hundredeler.

LES OGSÅ: En stor miss ødela for Nordbotten

LES OGSÅ: Nordbotten kjørte ut i Madonna

27 i første

Jonathan Nordbotten kjørte ned til en foreløpig nittende plass fra sitt startnummer 24 i første omgang. Kolbotn-mannen var 1.42 bak ledende Manuel Feller i mål. Nordbotten la igjen mye til første mellomtid, og var over syv tideler bak. Den dårlige tendensen fortsatte og slalåmspesialisten var 1.24 bak på neste mellomtid. Han kjørte derimot veldig godt ned det siste henget, tapte kun i underkant av to tideler til teten, og var 1.42 bak i mål.

LES OGSÅ: – Det er nå moroa begynner

– Jeg hadde forventet bedre kjøring av Jonathan på flatene. Han er normalt sett en rask herremann når det er lett, sa ekspertkommentator Kjetil André Aamodt på NRK.

Nordbotten ble dyttet noen plasser ned av senere startende, og lå på en 27. plass når omgangen var over.

–  Jonathan ligger på skuddhold han med 1.42 bak. Han får et brukbart utgangspunkt i annen omgang. Det er mye som er mulig her for Jonathan, fortsatte alpinlegenden.

Manuel Feller overrasket de fleste og kjørte ned til beste tid fra startnummer 21. Østerrikeren ledet med fem hundredeler på Julien Lizeroux og 34 hundredeler foran landsmann Marcel Hirscher.

Henrik Kristoffersen lå på en delt femte plass, 41 hundredeler bak teten.

Resultater verdenscup slalåm, Zagreb, Kroatia

1. Manfred Moelgg, ITA, 2:00.03

2. Felix Neureuther, GER, +0.72

3. Henrik Kristoffersen, NOR, +0.99

--

15. Jonathan Nordbotten, NOR, +2.62

Artikkeltags