Ingen finaleomgang for Nordbotten i Wengen

MÅ VENTE: Jonathan Nordbotten måtte vente spent i målområdet for å se om tiden hans er god nok til å kvalifisere seg til andre omgang. Til slutt manglet det fattige to hundredeler. Her fra fjorårets verdenscupavslutning i St. Moritz.

MÅ VENTE: Jonathan Nordbotten måtte vente spent i målområdet for å se om tiden hans er god nok til å kvalifisere seg til andre omgang. Til slutt manglet det fattige to hundredeler. Her fra fjorårets verdenscupavslutning i St. Moritz. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter oppturen i Adelboden forrige helg leverte Jonathan Nordbotten en litt skuffende førsteomgang i dagens verdenscuprenn i sveitsiske Wengen.

DEL

WENGEN/SVEITS: Slalåmspesialisten fra Kolbotn kjørte ned med startnummer 22 og fikk også en brukbar start. Nordbotten var 23 hundredeler bak ledende Henrik Kristoffersen på første mellomtid, men tapte til lagkameraten og de fleste andre i feltet nedover i løypa. Fra andre til tredje mellomtid tapte 27-åringen over seks tideler og med lavere fart gjennom det siste flate partiet tapte han ytterligere inn mot mål og var hele 1.77 bak teten.

To hundredeler manglet

Med en foreløpig 18. plass måtte Nordbotten belage seg på å vente for å se om tiden hans var god nok til å kvalifisere seg til andre omgang i Wengen. Det er de tredve beste som får kjøre andre omgang.

Etter at 50 løpere har kjørt lå han også svært utsatt til på en 29. plass, og da svenske Kristoffer Jakobsen og tyske Stefan Luitz fra henholdsvis startnummer 53 og 57 kjørte ned til bedre tid enn Kolbotn-løperen, ble det klart at konkurransen var over for Jonathan Nordbotten i Wengen.

27-åringen var fattige to hundredeler unna å starte som nummer én i andre omgang senere i dag.

Jeg følte jeg kom greit i gang ut fra start. Jeg ble litt forsiktig i henget og greide ikke å slippe på som jeg vil i utgangen av henget, sa Jonathan Nordbotten til Tv2 etter sin omgang.

LES OGSÅ: Kanonomgang: Nordbotten kjørte seg opp 20 plasser

LES OGSÅ: Nordbotten på 15. plass i Zagreb

LES OGSÅ: – Det er nå moroa begynner

Jeg syntes Nordbotten kjørte altfor smalt med skiene, han går inn og hakker i stedet for å få fart gjennom hele svingen som Henrik (Kristoffersen) og Leif Kristian (Haugen) klarte. Da blir det rett og slett småstopper i hver eneste sving, sa Tv2-ekspert Finn Christian Jagge om Nordbottens omgang.

Dobbelt norsk

Leif Kristian Haugen viste at forholdene holdt seg godt da han, fra startnummer 30, leverte en strålende omgang og hadde nest beste tid, kun 23 hundredeler bak ledende Henrik Kristoffersen, som, nær sagt som normalt, var raskest ned løypa.

Resultat verdenscup slalåm, Wengen.

1.  Henrik Kristoffersen, NOR, 1:43.31

2. Marcel Hirscher, AUT, +0.15

3. Felix Neureuther, GER, +0.63

Resultater etter første omgang 1. omgang.

1. Henrik Kristoffersen, NOR, 52.51

2. Leif Kristian Haugen, NOR, +0.23

3. Alexander Khoroshilov, RUS, +0.44

4. Marcel Hirscher, AUT, +0.56

--

31. Jonathan Nordbotten, NOR, +1.77

46. Sebastian Foss-Solevåg, NOR, +2.75

Artikkeltags