Karrierebeste for Nordbotten

SOLID START: Jonathan Nordbotten fikk en meget solid start på verdenscupsesongen, og kjørte inn til en 16. plass, hans beste plassering i WC noensinne

SOLID START: Jonathan Nordbotten fikk en meget solid start på verdenscupsesongen, og kjørte inn til en 16. plass, hans beste plassering i WC noensinne Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

VAL D'ISERE/FRANKRIKE: Jonathan Nordbotten kjørte ned til en 16. plass i årets første verdenscuprenn i slalåm i franske Val d'Isere. Det er også karrierebeste for Kolbotn-gutten. Før dagens renn hadde han aldri vært bedre enn 20. plass (to ganger i Kitzbuhel, èn gang i Schladming).

- Jeg er fornøyd. Dette var en bra start, og det var viktige verdenscuppoeng, da er jeg inne på topp tredve i neste renn også, sier Nordbotten.

26-åringen lå på en 18. plass etter første omgang, og leverte en brukbar andre omgang i de franske fjellene. Nordbotten kjørte bra på toppen, men tapte litt mye mellom første og andre mellomtid. 26-åringen fikk opp dampen igjen i det nederste partiet, og var over mål 86 hundredeler bak da ledende Mattias Hargin fra Sverige.

Nordbotten selv syntes at han kjørte to relativt like omganger.

- Jeg var bra på toppen, så ble det litt statisk i midtpartiet, før jeg avsluttet bra i bunn. Jeg er i god form, og kjører bra på trening, så det handler om å få det ut i renn, sier han.

Flere av løperne etter Nordbotten kom seg ikke over målstreken, dermed klatret løperen fra Ingierkollen Rustad Slalomklubb opp til en 16. plass totalt, og tok viktige verdenscuppoeng.

Men, som Nordbotten tidligere har sagt til ØB. Det er topp ti han sikter mot.

- Det er det man må kjempe for. Farten er der, jeg må bare fortsette å kjempe, så kommer det, sier han.

LES OGSÅ: Jonathan Nordbotten sikter mot topp ti i sin femte verdenscupsesong

LES OGSÅ: Hvem mener du er Årets Idrettsnavn i ØB?

Kristoffersen vant

Det ble en stor norsk dag i Val d'Isere. Henrik Kristoffersen var overlegen, og vant med over sekundet til verdenscupleder Marcel Hirscher. Felix Neureuther endte på tredjeplass.

- Det var sterkt kjørt av Henrik i begge omganger. Han er en råskalle, sier Nordbotten.

Sebastian Foss-Solevåg lå på andreplass etter en strålende første omgang, men hektet tidlig i annen omgang.

Neste WC-renn i slalåm er det klassiske kveldsrennet i italienske Madonna di Campiglio, tirsdag 22. desember. Før det skal Kolbotn-mannen kjøre et par europacuprenn.

- Madonna passer meg bra. Det er en fin løype, og jeg kjørte bra der i fjor, sier Jonathan Nordbotten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken