Knallsterk andreomgang reddet Nordbotten

St.Moritz, Sveits 20160320.
Verdenscupavslutning i alpint i St.Moritz i Sveits søndag. Jonathan Nordbotten i aksjon i 1.omgang i mennenes slalåm. 
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

St.Moritz, Sveits 20160320. Verdenscupavslutning i alpint i St.Moritz i Sveits søndag. Jonathan Nordbotten i aksjon i 1.omgang i mennenes slalåm. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor leverte Nordbotten karrierebeste i Kitzbühel. Søndag gikk det nesten like bra.

DEL

KITZBÜHEL: Det begynte strålende for Nordbotten i første runde, men noen stygge feil mot slutten gjorde at første omgang endte med en 17. plass. Imidlertid kom han uansett med til andre omgang. Da gikk det bdere.

Etter en strålende start tapte han litt midtveis. Det gjorde at han ikke klarte å ta den foreløbige førsteplassen fra Erik Read, men i stedet fikk en andreplass bare 19 hundredeler bak.

– Jeg prøvde å gi gass ut av start, følte jeg kom bra i gang. Her er det bare å gasse på hvis ikke blir det en sur 18. plass, sier Nordbotten til NRK etter løpet.

Da de sterkere utøverne begynte å kjøre nedover, ble det til slutt en niendeplass for Nordbotten. Marcel Hirscher vant med sensasjonen Dave Ryding på andreplass. Leif Kristian Haugen endte på en tangering av karrierebeste i slalåm med fjerdeplass. Henrik Kristoffersen kjørte ut i første omgang.

Artikkeltags