Nordbotten nest best i annen omgang

TØFT: Jonathan Nordbotten fikk kjempetrøbbel i traseen i Adelboden.

TØFT: Jonathan Nordbotten fikk kjempetrøbbel i traseen i Adelboden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

ADELBODEN, SVEITS: Jonathan Nordbotten endte på 20. plass i dagens verdenscuprenn i slalåm i sveitsiske Adelboden. Marcel Hirscher vant, foran Michael Matt og Henrik Kristoffersen.

Men det kunne endt langt høyere opp på resultatlisten for Nordbotten som hadde nest beste omgangstid i annen omgang, kun hundredelen svakere enn bestemann Victor Muffat-Jeandet. Men han var for langt bak etter første omgang.

For Kolbotn-mannen fikk lite til å stemme i første omgang i Adelboden, og var nesten fire sekunder bak ledende Marcel Hirscher. Men han var langt ifra den eneste som slet, og han kvalifiserte seg til annenomgangen, tross stor differanse opp.

LES OGSÅ: Nordbotten på femtende i Zagreb

Rask

Nordbotten virket revansjesugen ut fra start i annen omgang og kom også meget godt i gang. Han økte ved første mellomtid, og ved andre var han hele 75 hundredeler foran teten. Så kom det en bråstopp i henget som gjorde at 28-åringen tapte mye tid, men han kom seg inn til ledertid, 40 hundredeler foran da ledende Matej Vidovic.

– Det er et lureheng, du må greie å gasse hele veien. Jeg ble liggende bak inn i henget og greide ikke å veksle inn i ytterski. Det gikk litt mye tid der, konstaterer Nordbotten til TV2.

Han var allikevel langt bedre fornøyd den andre omgangen. Det er kanskje ikke så rart at følelsen var bedre, for Nordbotten hadde omgangens nest beste tid, og det med en stor feil.

– Jeg fikk bedre flyt og det var litt bedre hele veien, bortsett fra den feilen. Man må bare satse når man ligger der man ligger. Det var synd at jeg ødela rennet litt i første omgang, men sånn er det, sier han.

Store feil

Nordbotten kom også fint i gang i førsteomgangen og var blant de aller raskeste på første mellomtid. Så startet problemene for 28-åringen fra Kolbotn. Han stoppet litt opp da han hektet en støvel i en port og var brått drøye sekundet bak på andre mellomtid.

Men det skulle bli mye verre. Nordbotten gjorde et par feil i bratthenget og stoppet nesten helt opp. Dermed var løpet nærmest ødelagt, men han greide allikevel å kvalifisere seg til andre omgang med en 25. plass.

– Det var tungt. Med en gang man blir litt sen og hengende etter på de forholdene her er det veldig vanskelig, og det tar mye krefter. Jeg gikk litt tom mot slutten, jeg har slitt med et virus i kroppen, sa Nordbotten til TV2 etter sin første omgang.

Travelt

Januar måned er svært travel for slalåmspesialistene i verdenscupen. Neste søndag venter Wengen, før det følger på med klassikerne i Kitzbühel og Schladming.

Verdenscupen slalåm, Adelboden, Sveits.

1. Marcel Hirscher, AUT, 1:50,94

2. Michael Matt, AUT, +0.13

3. Henrik Kristoffersen, NOR, +0.16

--

7. Sebastian Foss-Solevåg, NOR, +1.55

20. Jonathan Nordbotten, NOR, +2.66

24. Leif Kristian Nestvold-Haugen, NOR, +3.16

Artikkeltags