Nordbotten røk ut, men fikk med seg verdifulle poeng

UT I FØRSTE RUNDE: André Myhrer slo ut Jonathan Nordbotten i Hammarbybacken.

UT I FØRSTE RUNDE: André Myhrer slo ut Jonathan Nordbotten i Hammarbybacken.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

STOCKHOLM: Jonathan Nordbotten ble slått ut i åttendedelsfinalen i kveldens city-event i parallellslalåm i Stockholm. Kolbotn-mannen fikk ikke noe enkelt hinder da motstanderen var parallellspesialist André Myhrer.

Etter første heat hadde Nordbotten 33 hundredeler å hente på sin motstander. Dermed måtte han risikere i siste heat for å ha noen som helst sjanse til å avansere. Det hjalp ikke stort. Hjemmefavoritt Myhrer var klart best også i heat nummer to, og var totalt sett seksti hundredeler foran. Svensken var enda mer overlegen i kvart- og semifinalen, sistnevnte vant han med nesten sekundet mot Luca Aerni.

Det var først i finalen Myhrer fikk match da Ramon Zenhaeuseren var seks hundredeler foran i mål etter to heat.

LES OGSÅ: Nordbotten topp ti da publikum kastet snøballer etter Kristoffersen

LES OGSÅ: Ny kanonkjøring av Nordbotten i Kitzbühel

Alle gutta røk ut – Haver-Løseth vant

Det ble ingen lykkedag for de norske guttene. Alle røk ut i tur og orden i første runde. Både Sebastian Foss-Solevåg og Leif Kristian Nestvold Haugen ledet etter første heat, men kom seg allikevel ikke videre. Fjorårsvinner Linus Strasser ble for sterk for slalåmesset Henrik Kristoffersen.

På kvinnesiden var Nina Haver-Løseth eneste norske som var kvalifisert til en start. Hun gjorde det langt bedre.  Hun var faktisk best av samtlige, og tok sin andre verdenscupseier i karrieren.

Inn fra siden

Nordbotten var blant de 16 som stilte til start i Hammarbybacken. Det er i utgangspunktet topp tolv i slalåmcupen, og topp fire i den totale verdenscupen som får startplass i parallellslalåmrennene i verdenscupen.

Nordbotten ligger på en 18. plass i verdenscupen, men både han og Leif Kristian Nestvold-Haugen kunne stille til start på plassene til  Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud som i utgangspunktet hadde startplasser som henholdsvis nummer tre og fire i den totale verdenscupen.

Selv om Nordbotten røk ut ved første korsvei fikk han med seg 15 verdifulle verdenscuppoeng.

LES OGSÅ: Jonathan Nordbotten klar for sitt første OL

LES OGSÅ: Seiler opp som medaljekandidat i OL etter fantastisk slalåmomgang

Artikkeltags