Andrine Tomter er månedens fotballtalent

Andrine Tomter sammen med Marius Rosenberg Amundsen, sponsorsjef i Statoil.

Andrine Tomter sammen med Marius Rosenberg Amundsen, sponsorsjef i Statoil. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

OSLO: I januar debuterte Andrine Tomter på kvinnelandslaget. Nå hedres den 19 år gamle Kolbotn-spilleren med Statoils talentpris for mars.

19-årige Tomter startet karrieren i Drøbak-Frogn IL som andreklassing. 14 år gammel gikk turen videre til Kolbotn – hvor hun tidlig fikk muligheten på a-laget. Å bli tildelt Statoils talentpris setter den talentfulle venstrebacken høyt.

- Det er en anerkjennelse å få denne prisen. For meg er den veldig gjev, så det er kjempestort, sier Tomter.
 

Har fått mye tillitt

Da Tomter fikk debuten på landslaget på La Manga i januar, var det en stor drøm som gikk i oppfyllelse.

- Det var helt sykt, det var nesten så jeg ikke trodde på det. Jeg satt i sofaen og trodde jeg hadde sett feil. Jeg har fått mye tillit, og det er utrolig gøy. Det gjør jo at jeg blir litt tryggere på meg selv når jeg vet at jeg får tillit fra trenere og andre, sier Tomter.
 

Skal gi ekstra motivasjon


Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil. Gjennom sesongen vil åtte unge spillere bli hedret som månedens fotballtalent, og én vil på slutten av sesongen kåres til ”Årets unge spiller”.

- Statoils Talentpris handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. Vi er stolte over å kunne gi Statoils talentpris til Andrine Tomter, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsorsjef i Statoil.
 

Deler prispengene

Hver månedsvinner får 50.000 kroner de kan gi til én eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. Kolbotn-spilleren har valgt å dele pengene og gi 10.000 kroner til barndomsklubben Drøbak-Frogn IL og de resterende 40.000 Kolbotn der hun spiller i dag.

- De to klubbene har betydd alt for meg. Det var i Drøbak-Frogn jeg startet utviklingen min og fikk spille litt med guttene i tidlig alder. Det har hjulpet mye. Kolbotn hadde et veldig bra juniorlag da jeg kom dit og jeg fikk hospitere med A-laget ganske tidlig, og siden har det bare gått oppover, sier Tomter.

Juryen i Statoils talentpris består av Nils Johan Semb, Gøril Kringen og Leif Smerud og dette er deres begrunnelse:
 

Andrine har hatt en fantastisk vinter med debut for kvinnelandslaget på La Manga i januar. Etter debuten har hun vært i startoppstillingen i 5 av 7 kamper for landslaget og vist at hun kan spille med de aller beste.Hun er en holdningssterk spiller som selv tar ansvar for helheten i kombinasjonen fotball/skole og hun er meget trenings- og lærevillig.Andrine er en moderne back med en strøken venstrefot og hun er en viktig bidragsyter offensivt på både klubb- og landslag. Hun har en offensiv innstilling og er villig med fremover i banen med god løpskapasitet samt gode pasninger og innlegg

Artikkeltags