Full rulle i Follorittet i Ås

BRONSE: Jørgen Feldt (i front) fra Follo sykkelklubb tok en sterk bronsemedalje i klassen Master M30-39.FOTO: Atle Larsson

BRONSE: Jørgen Feldt (i front) fra Follo sykkelklubb tok en sterk bronsemedalje i klassen Master M30-39.FOTO: Atle Larsson Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

280 syklister deltok i søndagens Folloritt i Ås. Arrangør Follo sykkelklubb var tilfreds med dagen.

DEL

ÅS: – Vi er kjempefornøyd med gjennomføringen, sier leder i Follo SK, Oskar Kleven.
Med unntak av en velt i ungdomsklassen, der en av deltagerne ble tatt hånd om av Røde Kors og etter hvert sendt til legevakten med et kutt og skrubbsår, var det få uhell i rittet.
– Han var heldigvis ved godt mot. Det var ellers et par velt, men ingen alvorlige skader, sier Kleven.
– Vi har et høyt fokus på sikkerheten, fortsetter han.

SE flere bilder fra rittet her

– Teknisk utfordrende

Rittet hadde start og slutt ved Ås kirke, Traseen var 20 km lang og gikk langs Årungen, ned mot Nesset og opp Togrenda, videre opp Askehaugbakken og tilbake igjen til Ås kirke.

– Løypa er morsom og teknisk utfordrende. Der det er flatt går det fort, så skiller det veldig i de beinharde bakkene ved Togrenda og inn i Askehaugbakken, sier Kleven.

Elite- og master-klassene syklet fem runder.

– Vi fikk utrolig mange positive tilbakemeldinger fra rytterne, spesielt likte de spurtstrekket inn mot mål, som i år var skjermet for all annen trafikk, sier lederen.

Største klubb

Det var 280 deltagende syklister i rittet. Arrangørklubben Follo var også største deltagende klubb med sine 24 påmeldte syklister i de forskjellige klassene. De forsynte seg også av medaljefatet. Jørgen Feldt kapret bronsen i Master M30-39, Mathias Skjevdal sikret også bronse ungdomsklassen.

– Det var sterke prestasjoner. I tillegg syklet Jonas Orset inn til en imponerende 11. plass i et meget bra elitefelt. Vi har bra trøkk på vår landeveisgruppe nå, sier Kleven.

Kolbotn sykkelklubb deltok med syv syklister, de fleste av disse i klassen Master M40-44. Best av disse var Kjell Magnus Antonsen som syklet inn til bronse.

Artikkeltags