Kolbotn-bryter tok sølv i internasjonal turnering

SØLV: Brage Ringheim (i grått) tapte en tett og jevn finale i Finland. Her i aksjon i årets NM.

SØLV: Brage Ringheim (i grått) tapte en tett og jevn finale i Finland. Her i aksjon i årets NM. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

KOLBOTN: Kolbotn stilte med tre brytere med flagget på brystet i finske Vantaa cup. Brage Ringheim var en av to norske brytere som kom hjem med medalje.

Vegard Jørgensen (71 kg) var først ute og møtte en sterk bryter fra Ukraina. Det endte med et 6-3-tap for 20-åringen, som var stinn av trening etter at han kom direkte fra et ukelangt treningsopphold. Langhus-gutten var dermed ute av turneringen.

Til finale

Brage Ringheim (75 kg) fikk walkover i første runde, og avanserte direkte til kvartfinalen. Her tok Oppegård-gutten en grei 11-2-seier mot Ranet Kaljola fra Estland. I semifinalen ble finske Sakke Purolanjen beseiret med 6–3 og det var duket for finale for 22-åringen. Der ble russiske Islam Opiev for sterk. Ringheim tok ledelsen med 2-0, men det endte med et 6-2-tap etter en tett og jevn kamp.

Kreftene tok slutt

I likhet med sin klubbkamerat Ringheim gikk Sebastian Aak (80 kg) direkte til kvartfinale. 20-åringen er en svært kastvillig bryter, og det blir gjerne mange poeng i kampene hans. Så også i denne, men Aak har vært lenge ute med skade, og klarte ikke å holde trykket oppe mot finske Vili Roponen hele matchen ut. Dermed endte det med et 10-8-tap for Sofiemyr-gutten.

Bodø-bryteren Morten Thoresen tok Norges andre medalje da gikk helt til topps i 66-kilosklassen.

Artikkeltags