OSLO: – Jeg har vært med på å bli utslått i to semifinaler. Nå greide jeg det endelig - på mitt tredje forsøk, jublet Nicklas Knudsen etter at Follo HK hadde blitt norgesmester. Til tross for at Stavanger gjorde det som kunne gjøres, greide laget aldri å stoppe Follo-strategen. Han var kampens gigant.
– Dette er helt utrolig. Vi var faktisk i ferd med å miste taket på kampen, gjentar han.

Som ventet.

I løpet av den siste uken har Nicklas Knudsen trent med frimerke. Han var forberedt på at det kunne komme i NM-finalen i Oslo Spektrum. Det gjorde det også. Stavanger la ut merke fra start, og til en viss grad fikk de stoppet Follo-spilleren.
– Det gikk greit. Dermed ble det også mer plass til de andre spillerne. Flere av dem vokste også, sier Knudsen og tenker spesielt på Erik Hauer, som sto bokført med seks fulltreffere før pause. Selv scoret han tre mål i løpet av første omgang - to på straffe. Etter sidebytte startet SIF uten merke. Det straffet seg. Knutsen tråklet seg gjennom SIF-forsvaret og startet perioden som førte til at laget ledet med hele seks mål. Ikke nok med at han var en gigant i det gode Follo-forsvaret. Han var også nest sist på flere av Follo-scoringene. Spesielt godt fungerte samarbeidet med martin Engh Juul.
– I en periode i begynnelsen av annen omgang spilte vi glimrende. Da fungerte alt, sier han.

To merker.

Da ledelsen var oppe i seks mål, valgte Stavanger også å sette merke på Lars Evenby Sterri. Det viste seg å bli svært så effektivt.
– Etter hvert ble jeg litt redd for at vi kunne tape. Vi drøyde også litt med å ta time-out. I ettertid skal trenerne ha skryt for at de ventet. Det var perfekt, sier Knudsen.
– Hva var det som skjedde i forkant til at Stavanger gikk opp i ledelsen? – Det virker som om vi mister hodet. En periode var vi litt rådville, i tillegg til at deres keeper reddet ble store muligheter for oss. Nettopp derfor var det utrolig deilig å komme tilbake.
– Var det kortet til Fredrik Hagen som ble avgjørende?
– Jeg vet ikke om det ble direkte avgjørende, men det gir oss i alle fall et psykisk overtak. Det trengte vi der og da, sier Nicklas Knudsen.