Drømmeforhold under Kolbotnvannet Rundt

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

– Forholdene er glimrende. Vi har aldri hatt så tykk is som nå, sier arrangementsleder Per Næss. Han håper på nok en suksess i Kolbotnvannet Rundt søndag.

DEL

KOLBOTN: – Gjersjøanda er nok betenkt. Det som tidligere i uken var av råker i isen er frøset igjen. Dermed går anda glipp av en dukkert, fortsetter Per Næss, som tar det som et gledestegn. Dermed er all tvil fra tidligere i uken borte. Isen på Kolbotnvannet kolder både for publikum og kommunens brøytetraktor.

Gode meldinger

Per Næss og de øvrige i staben rundt Kolbotnvannet Rundt kan også glede seg over værmeldingene de siste dagene. Frem til søndag blir det kaldt.
– Det blir kanskje mildere selve arrangementsdagen, men det spiller ingen rolle. Forholdene nå er nærmest perfekte, og selv litt mildere værtype kan ikke ødelegge disse, sier Næss, som frister deltagerne med gratis sliping av skøyter et par timer før selve starten. Da er også kiosker og bruktsalget åpent.
– Det er verd å merke seg at det er mulig å ta med seg brukt sportsutstyr til disse bodene. Det dreier seg om utstyr som unger kanskje har vokst i fra. det er alltid noen som kan bruke dette, sier Per Næss, som legger til at de som leverer utstyr selv må sette en pris på det.

Håper på rekord

Arrangementskomitéen for Kolbotnvannet Rundt er optimistisk med tanke på oppslutningen til årets løp. De er faktisk forberedt på å ta i mot nærmere 3000 tilskuere. I få fall bekrefter Kolbotnvannet Rundt at det nok en gang er Norges største skøyteløp.
I fjor var arrangøren uheldig med været. Da tok 1260 deltagere på seg skøytene. Under arrangementet i 2000 var det i overkant av 2500 som gikk runden rundt Kolbotnvannet. Per Næss & Co håper i alle fall på en gjentakelse av dette.
– Med de arrangementer vi legger opp til, ligger det an til å bli en begivenhetsrik søndag, sier arrangementslederen.

Artikkeltags