ØSTRE GREVERUD: Oppegård slo Ski 3-1 torsdag. Dermed vinner laget sin avdeling i 5. divisjon, mens opprykksmuligheten glapp for Ski. 

Oppegård var allerede klare for opprykk før torsdagens lokaloppgjør mot Ski. Men laget trengte ett poeng for å sikre avdelingsseieren, samtidig som Ski kunne slå følge til 4. divisjon med seire i de to siste kampene.

Ski gikk også hardt ut og viste mye bra spill i åpningsminuttene på Østre Greverud. Oppegård var imidlertid mer giftige foran mål, og Shakil Mohammad sendte hjemmelaget i ledelsen med et godt skudd, etter å ha blitt spilt fri av Anders Hasselgård.

To minutter senere doblet Martin Flatgård ledelsen for Oppegård på et fint langskudd. En solid kalddusj for Ski, etter bortelagets gode åpning på kampen.

Scoret fra corner

Utover i omgangen jevnet det seg også mer ut, med mye spill på midtbanen og få klare sjanser. Men klare sjanser trengte uansett ikke Oppegård med dagens effektivitet. En corner fra Jørn Heggestad gikk rett i mål via Ski-keeper Kristian Moe.

De siste minuttene før pause åpnet kampen seg opp, og begge lagene hadde et par sjanser, uten å få uttelling. Slik var det også i åpningen av andre omgang, før Ski omsider fikk hull på byllen etter et kvarters spill. Stein Degrum kjempet godt om ballen i kamp med to Oppegård-forsvarere, og på en retur fra Oppegård-keeper Cato Hestnes satte han inn 1-3.

Ingen sluttspurt

Oppegård har rotet bort ledelser tidligere i år, og Ski øynet håpet om poeng etter reduseringen. Men det store trykket mot Oppegård-målet kom aldri, og kampen ebbet ut med 3-1, etter en siste halvtime med mye kriging på midtbanen og få store sjanser.

Oppegård er dermed avdelingsvinner i 5. divisjon avdeling 1 og spiller om kretsmesterskapet om en drøy uke. Ski må til tross for en solid høstsesong belage seg på en ny sesong i 5. divisjon.