TISTEDAL:–Vi fikk klare beskjeder i forkant av denne kampen, basert på video og annen kjennskap til Tistedal. Det fungerte veldig bra, sa en strålende fornøyd Helland Anderson etter kampen. Og han legger til:
–I motsetning til i fjor, gjør vi det vi skal. Da får vi også til vårt spill.

Full kontroll

Daniel Helland Anderson regnet med at Tistedal, godt hjulpet av et entusiastisk publikum, ville bite fra seg i begynnelsen av kampen. Hjemmelaget ledet da også 3-1 etter ni minutters spill.
–Da får vi justert litt på vårt lag, og vi får etter hvert full kontroll, sier 11-målsscoreren.
Og det ble etter hvert klasseforskjell på lagene, mye takket være Follo HKs mer erfarne spillere. Fredrik Berle, som startet på benken, kom inn og traff med en gang. Han nærmest skøyt laget opp i ledelsen, en ledelse Follo HK aldri ga fra seg. Og når Berle ikke kom til avslutninger, tok Daniel ansvar og økte ledelsen.
Det var tydelig også et Tistedallag som også hadde gjort sin hjemmelekse. Laget møtte Follo HK høyt, og skapte til tider problemer. Men da justerte trener Poloz, slik at det meste gikk på skinner.

Godt forsvar

I løpet av første omgang scoret hjemmelaget syv mål. Det forteller litt om det solide forsvarsarbeidet i Follo HK. At hjemmelaget til sist scoret 19 mål, skulder først og fremst to utvisninger i sluttminuttene. Før utvisningene ledet nemlig gjestene med hele 11 mål, og vi så vel også noe av det etter hvert berømmelige "Follo-syndromet?".
–Forsvaret var bra. 19 bak er sterkt, og da får de noen ekstra helt mot slutten av kampen, sier Daniel Helland Anderson, som spilte oppvisningshåndball mot hjemmelaget midtveis av annen omgang. Da tok venstrevingen frem hele sitt register, og det var egentlig kun et spørsmål om hvor stor seieren ville bli.
Og på toppen av det hele, sto både Dag Rogstad og Øyvind Myhr godt i Follo-målet. Rogstad hadde ti kvalifiserte redninger før pause, Myhr fulgte opp med hele 15 etter sidebytte.