Anders Særvold er Follo FKs nye hovedtrener

Anders Særvold signerer kontrakten med Follo. Det er daglig leder i klubben, Helle Visjø, godt fornøyd med. Foto: Alexander Carlsen Strande

Anders Særvold signerer kontrakten med Follo. Det er daglig leder i klubben, Helle Visjø, godt fornøyd med. Foto: Alexander Carlsen Strande Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

SKI: Anders Særvold tar over etter Hans-Erik Eriksen som ny hovedtrener for Follo FK. Særvold har vært Eriksens assistent de siste sesongene, og har skrevet under på en toårskontrakt.

- Vi tror at Anders er rett mann for oss, og det har han også vist som assistent, sier daglig leder i Follo FK, Helle Visjø.

Særvold får nå i første omgang jobben med å få på plass neste års spillerstall. En del spillere vil garantert forsvinne, så gjenstår det å se hvor mange, og hvorvidt Follo kan få på plass et mannskap som er godt nok til å rykke rett opp igjen i OBOS-ligaen.

- Det er et ærefullt oppdrag, men en massiv utfordring. Hans-Erik (Eriksen) har betydd utrolig mye for klubben, og gjort veldig mye bra med begrensede ressurse. Det blir vanskelig å skulle etterfølge han, og leve opp til det han har gjort, men det er en stor utfordring også. Hans-Erik har laget et fundament som går an å bygge videre på, sier Andrs Særvold.

Den nye hovedtreneren har fått de forsikringene han trengte før han takket ja til jobben.

– Follo FK er et veldig spennende prosjekt som har pågått i noen år. Det gjør at vi har bygd opp en posisjon både lokalt og nasjonal, som noe litt annerledes. Follo har over lang tid hatt store utfordringer som klubb for å holde hodet over vannet. Det har vært viktig for meg å få tydelige svar fra styret, ledelse og folk rundt klubben, på at prosjektet skal viderføres og forsterkes, sier Særvold.

Spillerstallen er langt unna komplett, så noen målsetting er det for neste sesong er det tidlig å gå ut med.

– Det er nok for tidlig, men neste gang vi rykker opp til OBOS-ligaen skal klubben stå sterkt nok til at den vil overleve. Det er viktig, sier den nye hovedtreneren.

Spillestilen skal utvikles

Follos spillestil blir den samme under Særvold. Follo ønsker å kontrollere kampene med ballen i laget også i fortsettelsen.

– Hva mener du er viktigst å utvikle, for at stilen skal bli enda bedre?

– Vi spiller en fotball som er avhengig av hvem som er der, og også hvem vi møter. I generelle trekk blir det å være enda dyktigere til å bruke «possession»-fotballen vår til å skape åpninger, og når de åpningene kommer, bli hissigere eller råere i valgene. Vi skal være like kontrollerende med ball, men være råere når mulighetene byr seg.

– Hardu fått signaler fra spillergruppen om at mange velger å bli i Follo?

– Ja, du kan si det sånn. Mange sitter jo på gjerdet nå, og det var naturlig at jeg tok det første steget. Det viktigste for meg er at prosjektet lever videre. Prosjektet vil være interessant selv om mange forsvinner, men signalene jeg har fått er optimistiske. Noen spillere vil forsvinne, men jeg skal jobbe for at flest mulig blir i Follo, sier Særvold.

- Hva med assistenttrener. Er det noen på gang der?

- Jeg har ikke lyst til å gå ut med noen navn før det er klart, men vi har noen aktuelle der, sier Særvold.

Etter det ØB erfarer kan Halvor Raddum være en aktuell kandidat.

- Når håper du å ha stallen for 2016-sesongen på plass?

- Jeg håper å ha alt er på plass før jul. Vi ønsker avklaring på de som er her allerede, før jul. Eventuelle nykommere kan vi kanskje drøye noe med, sier Særvold.

PS! Det er klart at keeper Jonathan Rasheed ikke blir i Follo neste sesong. Rasheed skal være klar for svenske IFK Värnamo. Kolbotn-gutten Knut-André Skjærstein blir etter alle solemerker ny førstekeeper i Follo.

Artikkeltags