Gå til sidens hovedinnhold

Her er det nye bronselaget

Artikkelen er over 5 år gammel

Follo HKs rullestolhåndballag fikk sin første erfaring med ordentlige kamper i Østerrike denne helgen.

For abonnenter

WIEN: Turneringen ble en kjempeopplevelse, og en aldri så liten suksesshistorie for det under ett år gamle laget, skal vi tro lagleder og primus motor, Laila Horgen.

– Dette har vært en fantastisk tur, og en enorm opplevelse for spillerne og oss rundt laget, sier Horgen.

Follo HK representerte Norge i firenasjonersturneringen i Wien. Det nykomponerte laget, bestående av både funksjonsfriske og funksjonshemmede, vokste gjennom turneringen. Til slutt sto de med medaljer rundt halsen alle sammen, etter å ha slått Sverige i bronsefinalen. Et nytt bronselag var født.

En første test

Det startet med innledende kamp mot Nederland. Den første ordentlige kampen for Follo-gjengen, eller Norge i dette tilfellet.

– Vi møtte fart og taklinger vi ikke har vært borti tidligere, og måtte bruke kampen til å knekke noen koder, sier Horgen. Nederland vant 11-3, men ga de norske spillerne mye lærdom.

– Vi skjønte, at her var det bare å ta for seg og kline til, forteller Horgen.

Stor fremgang

I andre kamp ble det tremålstap (15–18) mot Sverige.

– Vi var så stolte etter den prestasjonen at det nesten var som en seier for oss. Spillerne turte så mye mer, og prestasjonen gjorde at stemningen var stor på kvelden der, sier Horgen. Hun skryter også av trener, Follo HKs Oskar Olafsson.

– Nervøsiteten slapp etter den første kampen. Oskar er så rolig og fin på sidelinjen, og tar tak i det positive spillerne gjør, sier Horgen. Den siste kampen i gruppen var mot Portugal. De ble noen nummer for store for Follo-spillerne.

– De hadde noen veldig store skyttere og var superraske, sier Horgen. Kampen endte 14–3 til portugiserne.

Dermed var det duket for bronsefinale for Follo-gjengen. Den ble spilt mellom nummer tre og fire i gruppespillet. Det skulle bli et hyggelig gjensyn med naboen i øst.

Lagets første seier

– Vi spilte så bra at tårene trillet etter kampen, forteller Horgen. Den endte 15–12 til Norge, som dermed sikret seg bronsen. En kjempemotivasjon for spillerne.

– Dette var motivasjon så det holder. Det kan jeg love. Vi ser at vi kan forbedre ting, som teknisk bruk av stolen, fart og det å lese spillet. Det positive ar at vi har det som skal til, sier Horgen. Nå blir det fullt fokus fremover mot det som kan bli neste høydepunkt.

– Det er snakk om at det skal arrangeres et EM i Sverige parallelt med EM i håndball i 2016. Det skal vi trene mot og det blir neste store mål, avslutter en glad lagleder.

Kommentarer til denne saken