LANGHUS: Follo HK G18 har fått en fantastisk start på årets Landsserie. I helgen ble det tre topoengere hjemme i Follotrykk Arena. I den siste kampen søndag ble Elverum slått 27-18 (12-7).

- Vi gikk for full pott, men vi visste ikke helt hvor vi sto. Vi var usikre på Elverum, og visste at Herkules var et bra lag, oppsummerte Follo-trener Lars Olsen, som var godt fornøyd med at laget hans fremsto som et solid kollektiv denne helgen.

SE BILDESERIE: Follo HK G18 - Herkules G18

Kanonstart lørdag

Tidlig på lørdag knuste de Lillestrøm 13-22, før de vant en knepen seier mot sterke Herkules på kvelden.

– Det var deilig å starte dagen med fire poeng, så skal vi ta den siste skalpen i morgen (Elverum), sier kampens store spiller, og syvmålsscorer for Follo HK, Aksel Horgen.

I sistnevnte kamp kom Follo vanvittig skjevt ut av startblokkene. Hvittrøyene hang etter i hele først omgang. På det meste var ledelsen oppe i seks mål. Til pause sto det 12-14 i favør bortelaget.

Hjemmelaget startet andre omgang mye bedre, og krøp sakte, men sikkert, opp i Herkules' rygg, Godt keeperspill, svært tøft forsvarsspill og raske kontringer gjorde at Follo snudde kampen. Ti minuttet ut i omgangen ledet hjemmelaget 17-15.

Den ledelsen hang de på med nød og neppe. Utvisningene florerte, og av de siste fem minuttene spilte Follo bare ett av dem med fulltallig lag. De red av stormen, og vant 25-24.

– Vi startet greit, men hevet oss betraktelig og stenger bakover i annen omgang, kommenterer Horgen.

– Hva sier det om dette laget at dere foretar en slik opphenting?

– Vi har utrolig bra lagmoral. Vi sto godt sammen og kriget sammen, sier Horgen.