LANGHUS: – Ja, jeg føler vi burde klart å hale i land seieren her på slutten, innrømmer forsvarssjefen.
For Follo ledet med to da det gjensto to og et halvt minutt, og de ledet med ett da det gjensto ti sekunder.
Da utlignet Haslum.
– Ja, dette føles som et tap. I morgen vil jeg kanskje være fornøyd med ett poeng mot Haslum, men akkurat nå føles det som om vi har rotet bort minst to poeng, sa en skuffet Torbjørn Andersen. I store deler av kampen styrte han både hjemmelaget og kampen som spillefordeler, og juryen i hallen kåret ham til lagets beste. Men da han skulle få noen minutters hvile, gikk gjestene fra 15-20 til 20-20.

SE OGSÅ: Flere bilder fra kampen

LES OGSÅ: – Follo undervurdert

Se tabellen

Avgjørende overtak.

Derfra og inn fulgte lagene hverandre tett, men i kampens siste minutter kunne det likevel se ut som om Follo var i ferd med å få et avgjørende overtak. Men da de bare skulle trygge tomålsledelsen, glapp det litt i det ellers så solide forsvaret, samt at verken keeper eller skyttere leverte helt optimale prestasjoner.
Men som trener Dusan Poloz sa det:
– Hadde du sagt til meg før sesongen at vi skulle spille uavgjort hjemme mot Haslum, slå Fyllingen og vinne i Stavanger, da hadde jeg ikke trodd deg.
For faktum er at Follo nå har levert fem sterke prestasjoner på rad, etter en svak start på sesongen.

Se omtale av tidligere Follo-kamper

Tekniske feil.

– Det handler om å bli vant til nivået. Dette er en fantastisk gjeng. I dag spilte de fantastisk i forsvar i lange perioder. Bare 24 baklengsmål mot Haslum er veldig bra. Men de gjør av og til noen enkle, tekniske feil som kanskje Haslum ikke gjør. De har spilt i flere år på dette nivået, forklarer Poloz.
Men i lange perioder i går kunne det se ut som om det var motsatt. Etter en dårlig start kom Øivind Myhr inn i mål, og blant annet med god hjelp av Joachim Østerås og Morten Hansen, tok Follo bokstavelig talt tak i forsvar. I en periode gikk det nesten ti minutter uten at unge Myhr slapp inn mål.

Les hva Budstikka skriver om kampen.

Spiller hurtig

. – Ja, da var vi gode. Vi hadde en lignende periode i annen omgang også, der Haslum nesten ikke scorer mål i etablert angrep. Men mot slutten glapp det litt et par ganger, innrømmer Østerås.
– Haslum er vanskelige å spille mot. De spiller hurtig og trykker etter. Vi har slitt mot dem i mange år, men i dag gikk det bra i lange perioder. Og det at vi klarte å kjempe oss tilbake etter en dårlig start, viser igjen at moralen i laget er god, slår forsvarsklippen Joachim Østerås fast.