– Skal holde på til jeg er 45 år. Minst.

POSITIV: Edvard Skagestad (t.h.) går glisende av banen etter å ha utlignet for Aalesund to minutter på overtid mot Rosenborg på Color Line Stadion i fjor. Nå er han ferdig som AaFK-spiller, men har så vidt begynt som fotballspiller.

POSITIV: Edvard Skagestad (t.h.) går glisende av banen etter å ha utlignet for Aalesund to minutter på overtid mot Rosenborg på Color Line Stadion i fjor. Nå er han ferdig som AaFK-spiller, men har så vidt begynt som fotballspiller. Foto:

Etter sesongslutt fikk Edvard Skagestad beskjed av AaFK om at han ikke var med i klubbens videre planer. Det betyr på ingen måte kroken på døra for Ås-mannens karriere.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

ÅLESUND/SKI: 28-åringen har planer om å spille lenge. Rekordlenge.

– Jeg har lyst til å spille til jeg er 45 år. Minst, sier Skagestad.

– Det vel må i så tilfelle være en slags rekord?

– Ja, jeg lurte på om jeg kanskje skulle sette en rekord, sier han.

Midtstopperen snakker ikke bare om å spille fotball lenge. Det er det mange som gjør. Han planlegger seksten år til på toppnivå. Minimum. For å sette det litt i perspektiv. Det er like lenge som Follo FK har eksistert som klubb.

– Det gjelder ikke hvis jeg ikke kan livnære meg på det. Fotball kommer jeg sikkert til å spille mye lenger enn det.

Skagestad er like seriøs som han er i treningen. Han mener det i fullt alvor. Han skal gjøre alle tingene som gjør at han kan holde seg ung så lenge som mulig. En livsstil.

– Det er ren vitenskap. Det handler om å ta vare på seg selv med skadeforebyggende trening, ernæring og søvn. Man må ha et mål å strekke seg etter som er utover det vanlige, understreker han.

Ja, jeg lurte på om jeg kanskje skulle sette en rekord.

Edvard Skagestad

Fra Follo til Tippeligaen

28-åringen fra Ås kom opp som junior i Follo FK, etablerte seg på A-laget og spilte i klubben ut 2010-sesongen før han gikk til Tippeligaen og Aalesund. I sin første sesong i oransje- og blått var han tilbake på Ullevaal og cupfinale høsten 2011. Det ble seier på andre forsøk.

Skagestad var i AaFK i tre sesonger før han signerte for IFK Norrköping i Allsvenskan foran 2014-sesongen. Der trivdes han godt, men sesongen etter måtte den svenske klubben selge unna noen spillere grunnet økonomi. Skagestad skjønte tegninga og returnerte til Sunnmøre.

– Jeg hadde en treårsavtale, men jeg var ikke interessert i å være vanskelig. Jeg ville bare spille fotball. Det er mange som tror at jeg satt igjen med en dårlig følelse etter oppholdet i Sverige, men det hadde jeg absolutt ikke. Jeg hadde det veldig fint, påpeker han.

– Vemodig

Dermed var midtstopperen tilbake hos Tangotrøyene like før 2015-sesongen var i gang. Etter fem sesonger og 126 obligatoriske kamper i AaFK-drakta er han nå klar for nye utfordringer. Skagestads kontrakt gikk ut etter sesongslutt, og han fikk beskjed om at den ikke kom til å bli fornyet. 28-åringen hadde en anelse om at det kom til å bli utfallet. Han var fast på laget i store deler av sesongen, men ble benket utover høsten. Han er ikke bitter.

– Nei, det var veldig greit. Det var kanskje på høy tid å flytte på seg uansett, sier han.

Han synes like fullt at det er rart å forlate en klubb han har vært i så lenge.

– Det blir en vane. Man tropper opp i samme garderoben, med mange av de samme folkene rundt klubben. Plutselig skal man rive opp i det. Endre alt. Det er vemodig, men samtidig er det spennende med utfordringer uansett hva det skal være, sier Skagestad.

Det blir en vane. Man tropper opp i samme garderoben, med mange av de samme folkene rundt klubben. Plutselig skal man rive opp i det. Endre alt.

Edvard Skagestad

Ås-mannen liker utfordringer. Svært godt. Det var mye av grunnen til at han forlot en trygg tilværelse i Aalesund til fordel for Norrköping i 2014.

– Jeg liker å lære nye ting og få nye impulser. Det er en del av mennesket jeg liker å dyrke, sier han.

Har alternativer

Hvor han ender opp fra neste sesong ønsker han ikke å si noe særlig om utover at han har noen alternativer.

– Jeg har lyst til å spille på et så høyt nivå som mulig, så får jeg ta vurderingen og se hva slags muligheter jeg får, sier han.

LES OGSÅ: Fredriksstad Blad: – Edvard Skagestad enig med FFK

Etter sesongslutt har småbarnsfaren tatt ut litt avstand til fotballen, men er tett på treningen. Styrketrening, løping, sirkeltrening og bevegelighetstrening. Det som er sikkert er at hans neste klubb får en topptrent og toppmotivert fotballspiller.

En som forbereder seg til å spille lenge.

Rekordlenge

– Jeg elsker fotball og det å bevege seg. Hjertet er stort for fotball og det som hører til, sier Edvard Skagestad.

Edvard Skagestad

Edvard Skagestad

Posisjon: Midtstopper

Født: 6. juli, 1988

Fra: Ås

Klubbkarriere:

  • til 2005: Ås
  • 2006-2010: Follo FK
  • 2011-2013: Aalesund FK
  • 2014: IFK Norrköping
  • 2015-2016: Aalesund FK

Artikkeltags