ØSTRE GREVERUD: Det er ikke ofte Oppegårds 5. divisjonslag møter verdensmestere. Det gjorde de torsdag kveld – og vant. Vårt sjakkgeni Magnus Carlsen og hans lag Fremad Famagusta gjestet Østre Greverud kunstgress til toppoppgjør i avdelingen.

Du kan høre hva verdensmesteren i sjakk synes om å tape 2-0 mot OI her:

 

(PS!! teknisk svikt gjorde at siste del av intervjuet dessverre gikk fløyten)

Carlsen og lagkameratene ville imidlertid svært gjerne ha med en ting i saken.

- Du må få med at fasilitetene her er fantastiske. Vi er ikke vant med slike baner og anlegg som dette, skryter Carlsen.

Sjakkgeniet, som selv tenker flere hundre trekk frem under et sjakkparti, rakk også å lære Oppegård-trener Stig Vangsnes pluss og minus da sistnevnte fikk 45 pluss fire til å bli 50 etter at dommeren hadde signalisert fire minutter tillegg.

- Du må lære deg å regne, skrek en glisende Carlsen fra sin posisjon på venstre back.

Vangsnes var selvsagt godt fornøyd med kvelden. 2-0-seieren gjør at gultrøyene er på stø kurs mot 4. divisjon igjen. Oppegård ligger på andre plass. To lag rykker opp.

- Det er opprykk som er målet. Helt klart. Nå har vi fått til en liten foryngelse av laget også. Flere unggutter er med i år, sier Vangsnes.

Marcus Rygh Bø og Henrik Fallang ordnet Oppegårds scoringer torsdag. Begge kom i første omgang.

Magnus Carlsen spiller for øvrig sin neste sjakkturnering 15.-26.juni. Da er det Norway Chess 2015 i Stavanger. Der har flere av de beste spillerne i verden meldt sin ankomst. Blant annet Viswanathan “Vishy” Anand og Levon Aronian.

Tabell 5. divisjon avd. 2