Kolbotn tok tre meget viktige poeng i Grimstad

1-0: Fride Bakken blir gratulert av lagkaptein Sheila van den Bulk og Eirin Bjerkreim Kleppa etter sin scoring etter en drøy halvtime på Levermyr stadion.

1-0: Fride Bakken blir gratulert av lagkaptein Sheila van den Bulk og Eirin Bjerkreim Kleppa etter sin scoring etter en drøy halvtime på Levermyr stadion. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

GRIMSTAD: Kolbotn vant 2-1 borte mot Amazon Grimstad lørdag. Ved pause sto det 1-0 til Kolbotn.

- Det er en veldig god følelse å reise hjemover med tre poeng. Det var viktig, sier Kolbotn-trener David Brocken.

Belgieren var ikke bare tilfreds med poengfangsten, men også med måten poengene kom på.

- Jeg er veldig, veldig godt fornøyd med førsteomgangen vår. Vi viste god kombinasjonsfotball, brukte begge sidene og truet også gjennom midten, sier han. Kolbotn skapte flere kvalifiserte målsjanser, men lagene gikk til pause på 1-0- til Kolbotn.

- Vi var litt uheldige som ikke utnyttet flere av sjansene våre, for da kom Amazon Grimstad ut i annen omgang med håp om poeng og det ble litt stress for oss, sier Brocken.

God åpning

Kolbotn åpnet best på Levermyr og Cecilie Liane dundret ballen i stolpen fra 17 meter tidlig i omgangen. Etter 24 minutter var Elisabeth Jeppesen frempå på et innlegg, men Line Geltzer Johansen i Amazon-buret fikk fingertuppene på ballen.

Hjemmelaget var heller ikke helt bleke den første halve timen og skapte et par halvsjanser som det kunne blitt noe utav.

Etter 31 minutter ble det nettsus. Camilla Ose slo inn fra høyre og Fride Bakken headet inn Kolbotns ledermål

Bare få minutter senere var Bakken på farten igjen. Alene med Amazons keeper satte hun imidlertid ballen rett i fanget på den utrusende målvakten.

40 minutter var spilt da Kolbotn rullet opp igjen. Gulbrandsen fant Norem på kant. Hun la ut 45 grader til Ose som satte ballen et par meter til side for mål.

Nesten 1-1

Kolbotn var skrale i åpningen av andre omgang. 12 minutter ut i omgangen kunne, og burde det, stått 1-1. Silje Blakstad rundet hele Kolbotns venstre side og kom alene med Välimaa. KIL-keeperen reddet og returen ble satt til side for mål. Bare minutter senere snek et langskudd seg utenfor Välimaas stolpe.

Amazon fortsatte med sjanseproduksjonen. Et stygt balltap hos KIL i det 61. minutt gjorde at hjemmelaget fikk kontre. Innlegget som fulgte traff en helt umarkert Georgia France. Avslutningen ble imidlertid for svak, men en gigantisk sjanse var det.

Jenny Norem var farlig frempå like etter med et skuddforsøk rett på Geltzer Johansen.

I det 64. minutt doblet Norem Kolbotns ledelse. Innbytter Camilla Huse, som gjorde comeback i KIL-trøya, slo et millimeterpresist innlegg. Norem headet ballen kontant i nettet på bakre stolpe. En lekker scoring.

Like lekker var Silja Blakstads redusering i det 74. minutt. Fra spissen av 16-meteren dundret hun ballen i lengste kryss. En kjempescoring, men igjen, altfor åpent på Kolbotns venstre side.

Solveig Gulbrandsen, Kolbotns beste i dag, fikk muligheten fra 16 meter etter 80 minutter. Skuddet med venstre fot gikk halvmeteren til side for mål.

Det skjedde lite de siste ti minuttene av kampen. Amazon maktet ikke å få til noen ordentlig sluttspurt. Kolbotn holdt ballen bra i laget, og tok med seg tre meget viktige poeng hjem.

Artikkeltags