Nytt KIL-tap mot Arna-Bjørnar

Karina Sævik og Kolbotn åpnet bra, men det endte med et 1-0-tap hjemme mot Arna-Bjørnar.

Karina Sævik og Kolbotn åpnet bra, men det endte med et 1-0-tap hjemme mot Arna-Bjørnar. Foto:

DEL

SOFIEMYR: Kolbotn tapte 1-0 hjemme mot Arna-Bjørnar lørdag ettermiddag. Maria Dybwad Brochmanns scoring etter en time ble kampens eneste, og dermed gikk de hvite- og blå på sitt tredje strake tap mot Arna-Bjørnar denne sesongen.

Men det startet lovende for hjemmelaget. De hvite- og blå var klart best den første halvtimen, før gjestene tok over de siste ti minuttene av første omgang. I annen omgang var Arna-Bjørnar et par hakk vassere enn KIL.

– Best de første tredve og nest best den siste timen, er det en grei oppsummering?

– Ja, jeg synes vi var jevnt over best i første omgang og de var jevnt over best i annen omgang. Kanskje spesielt etter at de får scoringen, sier Kolbotn-trener Knut Slatleim.

– Arna-Bjørnar er et godt lag og straffer oss på en litt enkel kommunikasjonssvikt bak hos oss. Der bør vi ha kontroll. Samtidig er de ikke ufarlige resten av kampen, men jeg synes også vi skaper en del bra, fortsetter han.

Slatleim tar med seg det positive fra førsteomgangen.

Klarer vi å gjenskape den første halvtimen vår over flere kamper og lengre tid så tror jeg det kommer til å komme mye ut av det. Da skapte vi mye, hadde mange i boks og turte å fylle på.  Vi brukte ballen når vi kunne og truet rom når vi kunne. Det er sånn vi gjerne vil fremstå. At vi tør, og er smarte og offensive i hodet, sier KIL-treneren.

LES OGSÅ (ØB+):

SE flere bilder fra kampen her (ØB +)

Tar oss på overganger

Kolbotn-kaptein Ina Gausdal måtte konstatere et tredje tap mot Arna-Bjørnar denne sesongen.

Vi setter ikke sjansene våre, så presser de oss bakover i andre omgang. For det meste har vi bra kontroll, men de tar oss på overganger noen ganger, sier hun.

Arna-Bjørnar er et lag det ser ubehagelig ut å møte, og det ble noen svært lange returløp for KIL-spillerne i annen omgang.

Ja, de er det. De har mye fart og er veldig direkte. Mister man ballen mot dem går det fort, med mange i lengderetning, sier Gausdal.

KIL-veteranen tar også med seg det positive fra oppgjøret mot Arna-Bjørnar.

Jeg syntes vi sto ganske bra mot dem og hang sammen som lag. Vi skapte en del sjanser og hadde god kontroll i store perioder. Her er det muligheter utover i sesongen. Vi mister ikke selvtilliten av dette, sier hun.

LES OGSÅ: Cupeventyret over for Kolbotn

LES OGSÅ: Berg-Hansen: - Vi er for dårlige i begge bokser

Kolbotn-kaptein Ina Gausdal

Kolbotn-kaptein Ina Gausdal Foto:

God KIL-åpning

Kampen var ikke mange minuttene gammel da Juliette Kemppi stormet oppover venstresiden, dro meg seg ballen inn i feltet og slo inn mot spissdebutant og junior Julie Hoff Klæboe, men Arna Bjørnar-keeper Alyssa Rose Gianetti fikk akkurat fingertuppe på ballen.

Like etterpå var det venstreback Elvebakken som slo et flatt og flott innlegg mot samme Klæboe, men også denne gangen var Gianetti påpasselig. Hjemmelaget hadde god kontroll på gjestene som er et ballsikkert lag som er meget giftige på overganger. De hvite- og blå ga dem lite rom å jobbe med, og det som var av sjanser skjedde foran Arna-målet.

Men de siste ti minuttene tok gjestene mer og mer over. Drøye fem minutter før hvilen måtte KIL-keeper Aurora Watten Mikalsen hente frem en meget god redning for å hindre baklengs. På den påfølgende corneren var det igjen nære Arna-scoring, men headingen gikk like over.

Lagene gikk til pause på 0-0.

LES MER om Kolbotn kvinnefotball på ØB.no

Hendelsesrikt

Annen omgang var ikke mer en halvannet minutt gammel da gjestene disket opp med en ny stor sjanse. Igjen måtte Mikalsen levere en svært god redning for å forhindre baklengs.

Like etterpå kom hjemmelagets kanskje aller største sjanse for dagen. Tone Bettina Pirisi fant Maren Hauge Johansen på høyresiden, som skar inn mot mål og fyrte av gårde et skudd som hadde svært god fart og retning. Arna-Bjørnar-keeper Gianetti måtte ta fram sitt aller ypperste og fikk akkurat en neve på ballen og fikk slått den utenfor stolpen.

Men det var gjestene som gikk opp i føringen et kvarter ut i omgangen. KIL-forsvaret ble ikke helt enige om hvem som skulle klarere inne i boksen. Det utnyttet Maria Dybwad Brochmann, som sendte ballen i nettet ned til høyre for Mikalsen.

Kolbotn ble spilt lave av Arna-Bjørnar, og flere ganger lå 2-0 i lufta. Hjemmelaget hadde lite å by på fremover. På overtid ropte hjemmelaget på straffe da Solveig Gulbrandsen gikk ned innenfor 16-meteren, men dommeren vinket spillet videre.

– Jeg synes det lignet på en straffe, men jeg kommer fra Kolbotn, konstaterer KIL-trener Knut Slatleim.

Det endte med et 1-0-tap for Kolbotn.

Knut Slatleim måtte konstatere at det endte med tap i hans første kamp som KIL-trener, men tar med seg en del positivt fra kampen.

Knut Slatleim måtte konstatere at det endte med tap i hans første kamp som KIL-trener, men tar med seg en del positivt fra kampen. Foto:

Kolbotn - Arna Bjørnar: 0-1 (0-0)

Toppserien fotball, kvinner

Sted: Sofiemyr stadion

Mål: 0-1 Maria Dybwad Brochmann (58.)

Kolbotn: Aurora Watten Mikalsen - My Haugland (Sanna Svensson, 82.), Ina Gausdal, Maja Maria Staubo Nordahl, Ingrid Rokke Elvebakken - Tonje Pedersen, Karina Sævik, Tone Bettina Pirisi, Maren Hauge Johansen, Julie Hoff Klæboe (Solveig Gulbrandsen, 57.), Juliette Kemppi (Jenny Norem, 70.).

Ubenyttede innbyttere:  Marianne Nikoline Øvstaas Sandnes, Caroline Hovland

Artikkeltags