Ferdinand Dahl OL-klar: – Utrolig fett

Medaljekandidat: Ferdinand Dahl fra Ingierkollen Rustad Slalomklubb er i verdenstoppen i slopestyle.  Om en drøy måned setter han utfor i OL-løypene i PyeongChang.

Medaljekandidat: Ferdinand Dahl fra Ingierkollen Rustad Slalomklubb er i verdenstoppen i slopestyle. Om en drøy måned setter han utfor i OL-løypene i PyeongChang. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

OSLO/SKI: Olympiatoppen tok mandag ut nye 18 utøvere til OL i Pyeongchang, og fire utøvere til Paralympics. Blant navnene i det dette andre uttaket, freeski-kjører Ferdinand Dahl fra Myrvoll.

Unggutten selv har så vidt klart å summe seg etter uttaket. Selv om han for lengst har klart det formelle OL-kravet. Selv om resultatene har gjort at en utelatelse ville vært svært overraskende. Det er noe spesielt å se det svart på hvitt.

Ferdinand Dahl skal til OL.

– Det er helt, helt sinnssykt. Det å få den OL-plassen med alle kjørerne som kjemper om den er utrolig fett. Det har skjedd mye den siste tiden og jeg tror ikke det har helt gått opp for meg ennå, sier Dahl på telefon fra Denver i USA.

19-åringen er tilknyttet juniorlandslaget, men fikk sitt store gjennombrudd på tampen av fjorårssesongen da han inntok en plass på pallen etter en verdenscupkonkurranse i Big Air på Voss.

LES OGSÅ: – Helt uventet og veldig, veldig gøy

LES OGSÅ: Ferdinand (16) flyr høyt

To annenplasser

Denne sesongen har unggutten tatt nye, store steg, ikke minst i OL-disiplinen slopestyle. Dahl har nå to annenplasser på rad i verdenscupen. 19-åringen tok annenplass i franske Font Romeu på lille julaften etter å ha vært best i kvalifikasjonen.

LES OGSÅ: OL-aktuelle Ferdinand Dahl imponerte igjen

Denne helgen imponerte han på nytt da han gjentok bedriften i Snowmass, USA. Igjen var han best i kvalifikasjonen, og igjen endte han opp på det nest øverste trinnet på pallen etter finalen.

De seneste resultatene har vist at Ferdinand Dahl tilhører verdenstoppen og 19-åringen seiler nå opp som en soleklar medaljekandidat i OL.

– OL er veldig stort

Da ØB snakket med Myrvoll-gutten i fjor vår var OL-plass et håp. Kanskje aller mest en drøm for Ferdinand selv. Progresjonen denne sesongen har sendt ham rett inn i medaljediskusjonen.

– Det har vært helt rått at jeg har fått det til så bra i de to siste rennene. Timingen med tanke på OL har jo vært helt perfekt. Jeg er veldig fornøyd med kjøringen og at jeg har fått til gode «runs». Det er utrolig fett å se at jeg får høy score, blant verdenstoppen, sier han.

Freeski-kjøreren har ikke rukket å tenke på noen målsetting i OL. Målet i seg selv har vært å komme dit. Nå er han der.

– OL er veldig stort. Hadde du sagt dette i fjor er jeg ikke helt sikker på om jeg hadde trodd på det, sier han.

LES OGSÅ: Ferdinand Dahl fortsetter på juniorlandslaget

Tre fra Follo

Ferdinand Dahl er den tredje utøveren fra Follo som er klar for OL i Pyeongchang. Tidligere er Kolbotn-mannen Jonathan Nordbotten (slalåm) og Heidi Weng (langrenn) fra Ytre Enebakk tatt ut.

Så langt er 56 utøvere tatt ut til den norske OL-troppen, mens 10 utøvere er klare for Paralympics.

LES OGSÅ: Jonathan Nordbotten klar for sitt første OL

Ferdinand Dahl

Freeski-kjører

Født: 17.7.1998

Fra: Myrvoll

Klubb: Ingierkollen Rustad Slalomklubb

Aktuell: Seiler opp som medaljekandidat i OL etter to andreplasser i verdenscupen i slopestyle.

Artikkeltags