Follo fikk lett spill mot Nøtterøy

INNSPILL: Stein Olav Johannessen finter ut Nøtterøy-forsvaret med dette innspillet til strek. Etter hvert fikk Follo lett spill i hjemmekampen mot bunnlaget fra Vestfold.

INNSPILL: Stein Olav Johannessen finter ut Nøtterøy-forsvaret med dette innspillet til strek. Etter hvert fikk Follo lett spill i hjemmekampen mot bunnlaget fra Vestfold. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

LANGHUS: Bunnlaget Nøtterøy maktet ikke å gi Follo HK skikkelig motstand i søndagens 1.divisjonskamp, og seieren ble til slutt så klar som 30-22. Nøtterøy har tidligere denne høsten utmerket seg med mange ettmålstap. Mot Follo fikk de skikkelig juling, selv om hjemmelaget ikke helt «fullførte» kampen.

Til å begynne med dominerte ti-tolv tilreisende nøtterøyværinger fullstendig på de sparsomt besatte tribunene i Follotrykk Arena.

Bunnlaget kom da også best i gang. Men allerede da Espen Røhmer fant lillebror Per Olav med et fikst innspill som åpnet hele borteforsvaret, og like etter førte Follo i ledelsen med en frekk «kringle», kunne man ane at hjemmelaget var et bedre håndballag.

Da den nybakte pappa, Stian Gabrielsen, meldte seg på med en suser med venstreslegga, var hjemmelaget kommet skikkelig godt i gang. Henrik Bielenberg fulgte opp, og Nøtterøys landslagslegende på trenerbenken, Johnny Jensen, begynte allerede å fikle med det grønne time out-kortet.

Sløsing med sjansene

Follo dominerte første del av første omgang fullstendig, men fortsatt kommer det av og til noen alt for slurvete avslutninger, innspill og pasningsforsøk.

Etter at Nøtterøy hadde sonet sin andre tominutter i omgangen, og Benjamin Hallgren hadde satt sitt første fra høyrekanten, var Follo oppe i ledelse 13-7.

I denne perioden kunne Follo på det nærmeste ha avgjort kampen, delvis takket være keeper Dragan Kundic, men sløsing med sjansene og en utvisning på Benjamin Hallgren bidro til at gjestene hadde en viss kontakt.

Minnet om utklassing

Likevel, da lagene gikk til pause med ledelse 16-10 til Follo, var det lite som tydet på at vi ville få en spennende andreomgang. Statistikken viste at Follo hadde fyrt av 26 ganger for å få disse 16 målene, mens Nøtterøy hadde hatt en uttelling på 10 av 23 skudd.

Spennende ble det da heller ikke. Hjemmelaget økte jevnt og trutt ledelsen, og etter hvert minnet det aller mest om en utklassing.

Tolv minutter før slutt, og etter at Oskar Olafsson også hadde fått lov å bidra en del i angrep, hadde hjemmelaget nesten dobbelt så mange mål og ledet 29-15.

Olafsson er en bauta i forsvar, men viste også at han kan bidra i angrep, både som nest sistemann og med scoringer. Nesten underlig at han ikke blir brukt mer…

- Jeg kjenner rollen min i laget og konsentrerer meg om den, er alt Oskar Olafsson selv vil si om det.

- Sto ikke distansen

Mot slutten av kampen byttet hjemmelaget mange spillere, og slapp blant annet til nok en debutant, Adrian Birk Israelsson. Ekte Follo-gutt, født og oppvokst på Langhus som han er.

Mange nye spillere ute på banen gjorde sitt til at en solid ledelse minket noe mot slutten.

- Ja, jeg er ikke helt fornøyd, for vi sto ikke distansen, sier Oskar Olafsson.

Men likevel, 30-22 er en ganske solid seier. Follo HK henger med og har kontakt med alle lagene i toppen.

- Vi har et ungt lag og er derfor litt ustabile. Det er også viktig å få med de som er nummer to i hver posisjon. Vi er fortsatt litt sårbare når disse spiller, men vi er en utviklingsklubb og de er i utvikling, påpeker assistenttrener Ole Martin Viken.

- Om to år kan disse være sentrale spillere, legger han til.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken