Gå til sidens hovedinnhold

Follo HK og Don Pablos lanserer «Follopizzaen»

Lunde lagde

Artikkelen er over 4 år gammel

Follo-spillerne har talt. Halvard Martin Lunde er lagets beste pizzakokk. Nå kommer vingens kreasjon som nummer 24 på menyen på Don Pablos Pizza.

SKI: For i samarbeid med Follo HK, lanserer nå Don Pablos Pizza «Follopizzaen» på menykartet. Hver solgte follopizza betyr litt klingende mynt i Follo HK-kassen. Morten Stærk i Follo HK tror på samarbeidet.

– Vi håper dette betyr en masse. Ikke bare at det kan bli litt penger for oss, men også for varemerket vårt. Det at vi har en egen pizza gjør at vi kan bygge identitet. Litt av poenget er også at vi skal kunne klare å generere folk hit til Don Pablos Pizza. De er jo vår sponsor, og om vi kan få folk inn hit er det vinn-finn for begge parter, sier han.

– Jeg synes dette var en god idé, sier daglig leder i Don Pablos Pizza, Pablo Riber Lopez.

Konkurranse

Han sendte de fire først ankomne spillerne rett inn på restaurantkjøkkenet, der de skulle komponere sine egne pizzaer, servere dem i en blindtest til sultne lagkamerater, for så å vente spent på dommen.

Riber Lopez fulgte spent med, og brydde seg for én gangs skyld ikke om pizzaene ikke skulle falle i smak hos gjestene.

Håndball-hyenene slukte alt på høykant, og ØBs utsendte, og pizza-kompetente stemmegiver, rakk ikke engang innom alle fire varianter.

Når det kort tid etter kun var smuler igjen, bar det rett til stemmeurnene. Der viste det seg raskt at det var Halvard Martin Lundes garnityrvalg som pirret smaksløkene til lagkameratene aller mest.

Lunde tok en overlegen seier, og konkurrentene i Kjell André Hardy, Tobias Bamberg og Daniel Zachrisson måtte bare innrømme at vingen traff krysset.

Akkurat dét satt aller lengst inne for kaptein Hardy, som insisterte høylytt på å få mer av sin egen pizza da ving-kollegaens vinnerpizza fikk en æresrunde på tampen.

– Måtte jukse litt

Pizzaen var ikke det eneste som smakte. Det gjorde seieren også, for den var på ingen måte gitt. Høyrevingen har kun laget pizza et par ganger tidligere.

Når han da med ett befant seg, noe overraskende, som pizzakokk på et restaurantkjøkken måtte han raskt legge en vinnerstrategi. Det gjorde han, selv om målsettingen egentlig ikke strakk seg lenger enn å komme høyere opp på resultatlistene enn Hardy.

– Jeg tenkte at jeg skulle lage noe som skilte seg ut, som man ikke glemmer så lett. Så fikk jeg jo sett litt hva de andre gutta lagde, sier den nykronede pizza-kokken i Follo HK.

– Du så på dem andre altså?

– Ja, jeg måtte jo jukse litt, innrømmer Lunde, helt uten blygsel

– Var du sikker på at dette kom til å gå veien?

– Jeg hadde en liten følelse på det, ja, sier Lunde, som allikevel kjente på konkurransenervene da høyreback Daniel Zachrisson deiset til med en av de mer debatterte pizza-ingrediensene. Ananas.

– Det er et dristig valg, det er det, og det ble litt varmt i toppen da, innrømmer Lunde.

Svenskens sjanse holdt ikke helt inn. Lundes hemmelige ingrediens holdt hele veien.

– Jalapeños. Det var den folk husket, tror Lunde.

Dermed går pizzaen rett inn på menykartet til Ski-restauranten.

– Du kan sette Don Pablos-navnet bak vinnerpizzaen her?

– Ja, det skulle jeg tro, sier Pablo Riber Lopez, som også etterpå innrømmet at Lundes pizza var hans favoritt til seieren blant de fire.

Dette er de fire pizzaene Follo-spillerne fikk servert:

Halvard Martin Lunde:

  • Marinert biff
  • Bacon
  • Champignon
  • Jalapeños

Daniel Zachrisson:

  • Kylling
  • Bacon
  • Ananas
  • Løk

Kjell André Hardy:

  • Skinke
  • Pepperoni
  • Biff
  • Champignon
  • Løk

Tobias Bamberg:

  • Pepperoni
  • Biff
  • Paprika
  • Løk

 

Kommentarer til denne saken