Gå til sidens hovedinnhold

Follo HK snudde etter hvilen

Artikkelen er over 6 år gammel

LANGHUS: Follo vant 29-24 mot divisjonskollega Fjellhammer i sin første kamp i Legea cup, lørdag. Det ble etter hvert en komfortabel seier for rødtrøyene, men en meget svak første omgang gjorde at laget hadde en stor jobb å gjøre de siste 25 minuttene. Fjellhammer ledet hele 17-12 etter de første 25.

- Helt katastrofe. Det var ingen konsentrasjon, bomskudd, forsvaret hang ikke sammen i det hele tatt. Vi ble rett og slett rundspilt, sier Per Olav Røhmer.

En grei første del og en god siste del av annen omgang gjorde at Follo snudde og vant. Med 17-7 i annen omgang endte det til slutt med en femmålsseier.

- Vi tok det igjen sakte, men sikkert og på slutten var vi klart best. Det er der vi skal ligge om vi skal ha noen sjanse på opprykk, sier Røhmer.

Follos nye strekspiller var meget fornøyd med at de klarte å snu det mot hans gamle lagkamerater.

- Ja, det var viktig. Det hadde vært litt flaut å tape, sier han.

Dårlig start

Follo kom skjevt ut fra start og lå under med 8-4 etter ti minutters spill i Langhushallen, da hadde de blant annet tapt et overtallspill med 2-0.

Etter tolv minutter hadde trener Valter Perisa sett nok og tok en timeout. En timeout der det ble pratet høyt.

Follo kom seg nærmere og lå bare ett mål bak på 12-11 etter 19 minutter, men så fulgte en ny og forferdelig svak Follo-periode. Et nytt overtall ble tapt, og lagene gikk til hvilen på stillingen 17-12.

Knappet innpå

Annen omgang var under to minutter gammel før Espen Røhmer, Halvard Lunde og Thomas Solstad hadde knappet inn på Fjellhammers forsprang, men hjemmelaget ble liggende to og tre mål et godt stykke ut i omgangen.

De siste ti minuttene viste Follo meget gode takter og Fjellhammer klarte ikke å stå i mot. Fem raske Follo-scoringer gjorde at rødtrøyene klatret opp på siden og forbi og med fire minutter igjen å spille var Follo tre mål foran på 26-23.

Fjellhammer klarte aldri å mønstre noen skikkelig sluttspurt mot et langt bedre Follo-forsvar, og det endte med en 29-24-seier til Valter Perisas mannskap.

Senere i dag venter langt tøffere motstand for Follo HK når dobbeltmester ØIF Arendal står på motsatt side.

Se bilder fra kampen her (krever innlogging):

Bildeserie

Bilder: Follo - Fjellhammer

 

Kommentarer til denne saken