Horgen: – Vi kom liksom aldri i gang

Kjell André Hardy og Follo HK ble jagende i hele kampen.

Kjell André Hardy og Follo HK ble jagende i hele kampen. Foto:

DEL

NADDERUD: Follo HK tapte 28–24 mot Haslum IL i Nadderud Arena lørdag ettermiddag. Rødtrøyene, for anledningen i blått, lå under med 16–11 til pause og ble jagende bak hjemmelaget i hele kampen. Et forsvarsspill under pari i første omgang, og altfor mange bomskudd må ta en stor del av skylden for at Follo måtte reise poengløse hjem.

– I første omgang var vi altfor dårlige bakover. De scoret på nesten alt og da ble det tungt, sier assistenttrener Erik Horgen, som ledet laget i Dusan Poloz' fravær.

SE flere bilder fra kampen her

– Det forbedret seg i annen omgang. Vi klarte å få satt litt fart og trykk, men det var jo det vi skulle hatt fra start av. Vi kom liksom aldri i gang. Haslum er et lag vi skal slå, men de var hakket lenger fremme i skoa i dag. Vi var ikke der vi skal være, fortsetter Horgen.

Den gamle keeperkjempen måtte se at Haslums keeper Nikolai Wiig fortjent ble kåret til hjemmelagets beste. Han sto i veien for Follo svært ofte.

LES MER om Follo HK på ØB.no

Følg kampen kast for kast her

– Han var banens beste, men vi har en god del skyld i det vi også. Vi har brent litt for mye de siste kampene. Det var litt det samme i dag. Vi spilte oss til mange hundreprosentsjanser som vi bommet på. Det er snakk om å sette de i mål, og det er de fire målene det, sier Horgen.

Skuffet

Kasper Lothe ble kåret til Follos beste. Han var meget skuffet etter kampslutt.

– Vi kom ikke opp på det nivået vi skal fra start. Da blir det vanskelig, sier han.

Hvorfor blir det slik?

– Det har jeg egentlig ikke noe godt svar på. Vi klarte ikke å lage brudd, og da får de spille oss ut, fortsetter unggutten.

Se tabellen i 1. divisjon her

Fem mål foran

Haslum kom best i gang hjemme på Nadderud Arena, og tok en tidlig ledelse, men Follo kom tilbake, og ti minutter før slutt i første omgang var forspranget spist opp på 10–10. De siste ti minuttene skulle bli begivenhetsrike.

Tobias Bamberg, som hadde startet friskt, så ut til å lande forkjært og ble liggende og ta seg til kneet. Midtbacken måtte hjelpes av banen. Fem minutter før slutt ble Jonas Strøm Tjernshaugen taklet i det han reduserte til 12-11, og dommerne viste direkte rødt til hjemmelagets Bård Egil Tobiassen.

Men Haslum fortsatte å reise fra Follo, som ikke klarte å stoppe hjemmelagets angrepsspill. Det unge Haslum-laget vant de siste ti med 6-1, og gikk til pause med en femmålsledelse på 16–11.

Bedret seg

Follos forsvarsspill bedret seg en god del i andre omgang, men hjemmelaget hadde hele tiden sine gjester på relativt trygg avstand. Erik Horgens mannskap kom aldri nærmere enn tre mål bak på 21–18 og 23–20. De gangene det så ut som om Follo skulle klare å knappe ytterligere innpå var hjemmelagets Nikolai Wiig i veien. Dermed endte det med et 28-24-tap for Follo HK.

Haslum IL - Follo HK: 28-24 (16-11)

1. divisjon håndball, herrer

Sted: Nadderud Arena

Tilskuere:

Follo HK: Dragan Kondic, Adrian Ark Saastad - Halvard Martin Lunde, Benjamin Nordby 1, Bjørnar Pedersen 2, Anders Huse 3, Magnus Ramos, Kjell André Hardy 3, Kasper Lothe 4, Benjamin Hallgren 3, Daniel Zachrisson 1, Jonas Strøm Tjernshaugen 2, Tomas B. Johansen, Magnus Schønfeldt 2, Tobias Bamberg 3.

Toppscorer Haslum: S. Grimsrud og J. REistad, begge 6.

Utvisninger:  Haslum: 1 direkte rødt, Follo: 2x2 min

Før kampen

Follo HK reiser til Nadderud Arena og møtet med Haslum IL lørdag ettermiddag. Rødtrøyene ligger før dagens kamp syv poeng foran dagens verter, med én kamp mindre spilt. Da lagene møttes i Stil Arena tidligere denne sesongen tok Follo HK en komfortabel 35-23-seier.

Artikkeltags