Løkkebø forlater Follo HK

TIL TYSKLAND: Steffen Berg Løkkebø forlater Follo HK. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

TIL TYSKLAND: Steffen Berg Løkkebø forlater Follo HK. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Av og
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

OSLO: Follo HKs toppscorer de to siste sesongene, Steffen Berg Løkkebø, forlater Follo HK og blir proff i TV Emsdetten.
Det er klart etter at Løkkebø rett før helgen undertegnet en toårskontrakt med TV Emsdetten (2. Bundesliga). Klubben som fra og med kommende sesong skal spille på det øverste nivået i Tyskland, vil bli Sandefjord-guttens arbeidsgiver frem til sommeren 2015 dersom det ikke skjer noe helt spesielt. Løkkebø er ikke fremmed for å forlenge oppholdet i utlandet dersom han fortsetter den fine utviklingen og motivasjonen er på plass.

– Jeg har hatt det bra i Follo. Det skal allikevel bli spennende å prøve noe nytt. For min videre utvikling kan det være positivt med et miljøskifte. I min nye klubb må jeg jobbe steinhardt hver eneste dag for å ha mulighet til å komme med i førstesekseren. Den utfordringen er jeg beredt til å ta. Det å få spille jevnlig mot flere av verdens beste håndballspillere var også noe som trigget meg da jeg sa til å bli TV Emsdetten-spiller, sier Berg Løkkebø.

Har ambisjoner

25-åringen kommer til en forholdsvis liten klubb i tysk målestokk. Berg Løkkebøs nye klubb har på langt nær de samme ressursene som Kiel og de andre storklubbene i Tyskland. Men de skal etter opprykket få bryne seg på de beste i en jevn og tøff liga. Løkkebø kan fortelle at han har blitt møtt med forståelse i Follo.

– Vi har sagt at vi ønsket ham videre, men ønsker han så klart lykke til i Tyskland. Vi forstår at han ønsker å ta en slik sjanse, sier sportslig leder i Follo HK Sixten Kjernlie.

Løkkebø utelukker ikke en retur til Follo HK en gang i fremtiden.

– Det er ikke utenkelig at jeg en gang i fremtiden vender tilbake til den flotte gjengen i Follo. Men jeg har tenkt å avslutte karrieren i Sandefjord. Målet er at jeg kan spille topphåndball i mange sesonger til. Forhåpentligvis så har jeg de beste årene på håndballbanen foran meg, sier Løkkebø.

Han håper at spill i Tyskland kan gjøre veien til en fast plass i den norske landslagstroppen kortere. Landslagstrener Robert Hedin har ved flere anledninger uttalt at det er bra for norsk landslagshåndball at de har mange på høyt nivå i utlandet.

Artikkeltags