Gå til sidens hovedinnhold

Overraskelsen som forbløffer håndball-Norge: – Jeg kan ikke huske noe lignende

Artikkelen er over 5 år gammel

ARENDAL: Onsdag kveld sjokkerte Follo HK regjerende cup- og seriemester ØIF Arendal. Storfavorittene måtte se seg slått 28-29 av utfordrerne fra Follo.

TV2s håndballekspert Bent Svele roser Valter Perisas gutter.

– Det er klart at det er en kjempeprestasjon - ingen tvil om det. Det er bare å gratulere Follo og alle rundt med en skikkelig cupskrell, sier Svele til ØB.no.

I håndballmålestokk kan kampen sammenlignes med Follo FKs sjokkseier over Rosenborg i cupsemifinalen i 2010.

– Kan du komme på noen lignende skreller?

– Nei, jeg kan ikke huske noe lignende. I håndballen er det veldig sjeldent at slike skreller forekommer, sier Svele - som har lang fartstid bak seg i håndball-Norge. TV2-eksperten fikk 121 landskamper for Norge, og spilte flere sesonger i spanske toppserieklubber.

I 1984, 1988 og 1992 ble han kåret til årets spiller i Eliteserien.

Et område med sterk håndballtradisjon

I håndball pleier favorittene å justere seg inn igjen etter pangstarter fra utfordrerne. Det gjorde aldri vertene ØIF Arendal. Selv om Svele tror ØIF undervurderte Follo, er det uansett en sterk prestasjon - attpåtil på bortebane.

– ØIF slo Elverum, som spiller i Mesterligaen, med ett mål på søndag. Da trodde de sikkert at de kunne spasere gjennom kampen mot Follo. Jo lengre et slikt lag greier å henge med, jo mer energi får de og jo mindre energi får favorittene, forteller TV2-eksperten.

LES OGSÅ: Follo HK slo Fjellhammer 

I fjor spilte Follo HK kvalifisering om opprykk fra 1. divisjon, for to år siden rykket de ned fra Eliteserien. Dette er en lenge etterlengtet opptur for rødtrøyene, innrømmer håndballeksperten.

– Det står enorm respekt av den jobben Valter Perisa har gjort. Follo er et fra håndballområde - nå handler det om å videreforedle en slik seier. Det er viktig for rekrutteringen.

– Utenom Marinko Kurtovic (ØIF-trener, journ. anm.), synes nok resten av håndball-Norge at det er morsomt, legger han til.

Kommentarer til denne saken