Gå til sidens hovedinnhold

Periodevis godt spill av Follo HK

Artikkelen er over 6 år gammel

LANGHUS: - Vi spilte godt i perioder, der vi også fikk til mange kontringer, sier Follo HK-trener Valter Perisa etter å ha sett sitt lag slå Kristiansand (KIF) 23-18 i kampen om tredjeplassen i Lega Cup.

Men det var også perioder der det buttet og der de var på vei til å slippe et svakt KIF-lag inn i kampen igjen.

I kampens åpningsminutter, for eksempel, kunne det til tider se ut som om Follo-spillerne ikke hadde truffet hverandre før. Men de samlet seg etter hvert.

Målgivende kontringer

På stillingen 6-5 var de foran for første gang, og midtveis i første omgang gikk de fra 3-5 til 11-5 på vel ti minutter. I denne perioden fikk de satt et tett, bevegelig og godt forsvar, keeper Dragan Kondic hadde flere kvalifiserte redninger – og ikke minst ga dette også målgivende kontringer.

Det virket også som om Follo-spillerne var raskere til beins enn sine nyopprykkede divisjonskolleger fra Sørlandet. Derfor var Follo foran hele 14-7 ved sidebytte.

- Ønsket å se de neste beste

Etter pause ble det mange bytter for Follos vedkommende, og vi så lite til det gode spillet fra første omgang. KIF kappet innpå da lite fungerte for Follo, og på stilling 18-14 etter 14minutter var det på vei til å bli kamp igjen.

Men da satte trener Perisa innpå noen av sine sterkeste spillere igjen, ikke minst kampens toppscorer Henrik Bielenberg, og resten av kampen var de i grunnen aldri truet.

- Vi kan ikke stå med de samme seks spillerne hele kampen, og jeg ønsket også å se de neste beste. Jeg er fornøyd med det jeg fikk se, selv om vi ikke vant med mer enn fem mål, sier Follo-treneren.

For enkle avslutninger

Han innrømmer at laget har en tendens til å slippe seg litt ned når de møter svakere lag, og at avslutningene i kampen mot KIF til dels ble for enkle og puslete.

- Men de fleste har fått spilletid i helgen, vi har brukt to keepere – og jeg synes det var mye bra, legger han til.

-Mye tid med ball

- Hva nå frem mot seriestart?

- Jeg tror ikke det blir flere treningskamper, kanskje èn. De siste to ukene skal vi bruke mye tid med ball, helst tre treninger i uken, der vi finpusser detaljer.

- Da skal vi få til et enda bedre samspill, lover Valter Perisa.

Kommentarer til denne saken