Gå til sidens hovedinnhold

Kolbotn øyner opprykk

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter en sterk sluttspurt vant Kolbotn 22-18 over Elverum 2 i lørdagens hjemmekamp i 2.divison. - En god kamp i forsvar, konkluderte Kolbotn-trener Kyrre Vegard Johannesen.

OPPEGÅRD: Men lenge så det likevel ut til å gå mot tap. Både lagets kanskje for tiden beste skytter, Henrik Petersen, og flere andre spillere sløste nærmest utilgivelig med sjansene. Selv da to spillere kontret og var alene med Elverums keeper, greide de å bomme – hver sin gang.

– Dette har i grunnen vært en del av problemet i hele høst, innrømmer treneren.

Mens hjemmelaget slet med å sette selv klare sjanser, ble gjestene gjentatte ganger avblåst for angrepsfeil («brøyt»). Dermed var det jevnt, på alle måter.

Fortsatte å bomme

Tidlig i kampen var Kolbotn i overtall og vant perioden 1-0 etter mål av Mats Thorsen, som akkurat hadde kommet inn for Runar Åmot, som hadde misset tre av tre skuddforsøk fra venstrekanten.

Sjekk tabellen her! (ekstern lenke)

Like etter kontret Thorsen inn nok et mål, Kolbotn var foran med tre og det kunne virke som om de var i ferd med å dra fra. Men nei. De fortsatte å bomme på sjanser det ser lettere ut å score på, slik at det sto 9-9 til pause.

Utvisning ble avgjørende

Hjemmelaget kom best i gang etter sidebytte, og satte inn to raske scoringer – endelig scoret endelig Åmot også. Nå hadde de igjen muligheten til å dra ifra, men ble fort tatt igjen – og passert.

En Elverum-utvisning midtveis i omgangen ble avgjørende. Den brakte Kolbotn to mål foran, og denne ledelsen ga de aldri fra seg. Plutselig så det ut til at både Henrik Pettersen og Mats Thorsen hadde løst gåten, slik de satte inn det ene målet etter det andre.

Les flere saker om Kolbotns håndballherrer:

Til slutt ble seieren såpass klar som med fire mål. Det var jevnere enn det resultatet tyder på. Ja, kampen var såpass jevnspilt at Kolbotn sannsynligvis kan prise seg lykkelig over at Elverum også spilte førstelagskamp denne lørdagen.

– Skytetekniske ferdigheter

– Etter at vi fikk hull på byllen gikk det mye bedre, smiler Johannesen. Med det mener han at hans spillere omsider fant ut hvordan de skulle skyte mot Elverums unge, gode keeper, Emil Imsgård.

Han er en lovende keeper, og i landslagsbildet i sin årsklasse, men i lørdagens kamp fikk Kolbotn-spillernes skudd ham til å virke enda bedre enn han egentlig er.

– Det går rett og slett på rent skytetekniske ferdigheter, innrømmer KIL-treneren. Men lover at dette skal det jobbes med – også i romjula.

– Vi har noen meget viktige kamper tidlig på nyåret, minner Vegard Kyrre Johannesen om.

Har du innspill eller tips til ØB-sporten? Kontakt oss på e-post!

KOLBOTN - ELVERUM 2 22-18 (9-9)

Håndball, 2.divisjon menn
Sofiemyrhallen, cirka 50 tilskuere

Kolbotn: Migjen Hakaj, Magnus Wicklund-Hansen – Mats Thorsen 5, Markus Fartum 3, Sebastian Andersson 2, Runar H. Åmot 1, Magnus W. Brandshaug 2, Magnus Digre Nord, Jesper Landehagen, Andreas Rikheim, Victor L. Leversen, Sindre S. Vestby 1 og Henrik Petersen 8.

Utvisninger: Kolbotn 2 x 2 min., Elverum 4 x 2 min.

Dommere: Tom Martinsen og Gaute Fonneløp.

 

Kommentarer til denne saken