LANGHUS: Follos G18-lag trakk det lengste strået mot nabo Ski da lagene møttes i Lerøyserien i Follotrykk Arena søndag formiddag.

– Vi har slitt i Lerøy denne sesongen, men det var deilig å vise at vi i hvert fall i dag var et bedre lag enn Ski, sier Follo-trener Ken Marius Krabbe.

Et intensivt og godt Follo-forsvar gjorde det vanskelig for Ski-guttene.

– All honnør til gutta som fullfører taktikken til punkt og prikke. Helt perfekt. Vi skulle kanskje turt å komme etter litt mer i annen omgang, men vi var kalde når de kom fram i 3-3. Vi brukte tid og lot oss ikke stresse. Jeg er rett og slett veldig stolt av guttene, sier han.

Surt

– Dette var surt, det er ikke noen tvil om det. Det betyr mye for gutta, men vi klarte ikke å gjøre det vi ble enige om, sier Skis hjelpetrener Mats Julius Haakenstad.

Han mener at skader gjorde det vanskelig for gultrøyene. Når da Follo satte merke på skytter Roald Lien ble det enda verre.

– Vi er fornøyd med forsvarsspillet vårt. Vi slapp inn 19 mål og mange av dem kom på hundreprosentsjanser, men når vi først kommer igjennom forover klarte vi ikke å få ballen i mål, sier han.

– Førstesekseren til Follo er veldig sterk så må vi treffe hundre prosent. Når vi gjør så mange feil som vi gjør i angrepsspillet, da taper vi, fortsetter han.

Ski slet nemlig med Follos forsvar i hele kampen, og mange angrep endte med tekniske feil.

– Vi hadde ti skuddbom, det er vel innafor, men vi hadde fjorten tekniske feil. Da vinner vi ikke håndballkamper. Det er ofte så enkelt, sier Haakenstad.

Tett og jevnt

Det var tett og jevnt i starten. Erlend Tytingvåg sto meget godt i Ski-buret, og det tok fem minutter før Follo fant en åpning. Den var det Christian Westby som fant, og nettopp Westby skulle vise seg frem på en meget positiv måte. Venstrekanten var sist på Follos tre første scoringer, og etter ti minutter ledet Ski med 4-3.

To kjappe scoringer av Mats Andreas Slaastad sendte Follo i føringen. Det var en ledelse de aldri skulle gi fra seg. Ski var gode bakover på banen, men slet fremover og de tekniske feilene florerte.

Rødtrøyene gikk til pause med en 10-7-ledelse.

Westby toppscorer

I annen omgang fortsatte Christian Westby der han slapp, med to raske scoringer. Follo pådro seg tre raske to minuttere, uten at gultrøyene klarte å utnytte overtallene.

Med ti minutter var veien tilbake lang for Ski på 10-16, og de klarte aldri mønstre noen skikkelig sluttspurt. Dermed endte det med 19-13 til Follo HK.

– Jeg visste at det kom til å bli mye kriging. Begge lag har mange veldig gode spillere. Det sto på hvem som hadde det i hodet, sier Christian Westby.

Christian Westby var kampens toppscorer med ni fulltreffere.

– Jeg traff på veldig mye i førsteomgang. Det var litt dårligere etter pause, men mange tegnet seg på scoringslisten i dag, så det var super innsats, sier han.

For Ski var Anders Huse mestscorende med sine fem.

Fire og to poeng

– Med unntak av første kamp mot Charlottenlund er jeg veldig godt fornøyd med de fire poengene. Vi trengte de for å henge med. Nå fikk vi klatret litt på tabellen og er seedet som nummer tre, så det er gode muligheter for å ta seks poeng i siste runde, sier Ken Marius Krabbe.

Ski på sin side kapret to poeng fra helgen. De kom mot Fjellhammer.

– Vi visste at det ville bli tøft og at vi var underdogs i de gjenstående kampene. Vi er inne i et godt treningsår og får mange treningskamper. Vi viser at vi ikke er noen kasteball, sier Mats Julius Haakenstad.

Ski G18 - Follo HK G8: 13-19 (7-10)

Lerøyserien, G18

Sted: Follotrykk Arena

Ski: Erlend Tytingvåg, Erlend Heir, Dag Olsen, Eirik Søby 2, Bjørnar Pedersen 3, Christian Neumayer, Petter Kongshaug, Anders Huse 5 (1), Simen Strømnes, Marius Halvorsen 2, Marius Christiansen, Tobias Hagen 1, Roald Lien, Haris Halilovic.

Follo HK: Kristoffer Isak Johannessen, Eirik B. Fossnes 2, Chris Bankson 1, Terje Langø, Julian Viken 1, Mats Fuglei 1, Lohras Karimi, John M. Lunde, Mats Andreas Slaastad 4, Adrian Israelsson, Endre Døskeland 1, Christian Westby 9.

Utvisninger: Ski 1x2 min, Follo 3x2 min