SKI: - Formålet vårt er å få med oss rekrutteringen i de andre klubbene. Med våre ressurser vil vi hjelpe til med å dempe frafallet, sier nestleder Vidar Nordby i Follo/Skeidar HK.
Per i dag seiler den nyfusjonerte klubben litt i sin egen sjø her i vårt distrikt. Riktignok har Ski et damelag i 2.divisjon, og Kolbotn ett herrelag i samme divisjon - men de ligger et par nivåer bak Follo/Skeidar HK på de fleste plan.
- Vi er den klubben med størst ressurser, og har muligheten til å gå litt foran de andre. Det må vi utnytte til noe positivt, sier Nordby.
- Hva vil dere gjøre konkret?
- Det første vi skal gjøre er å gå ut med tilbud om trener -og spillerutvikling. Vi kommer til å invitere unge spillere til samlinger hvor vi bruker trenerkrefter fra vår egen klubb.

Gratis kamper

- Dessuten lar vi alle under 17 år komme gratis inn på våre fem hjemmekamper før jul. Det bidrar til å øke interessen, og stemningen blir bedre, sier Nordby.
Men Nordby og hans menn er klar over faren som ligger i et sånt initiativ.
- Vi skal passe nøye på at vi ikke forspiser oss. Derfor starter vi litt forsiktig, og bygger sten for sten, sier Vidar Nordby.
Åtte klubber var representert på onsdagens møte. Håndballgruppene i Siggerud, Langhus, Kolbotn, Drøbak/Frogn, Vestby, Ås, Ski og Nordby var på plass. Og tonen var veldig positiv.
- Et veldig bra initiativ. Vi ser på utviklingen i hele Follo at vi trenger et større samarbeid både på herre -og damesiden om vi skal klare å hindre frafallet, sier leder Tore B. Kristiansen i Ski IL Håndball.
Allerede i dag samarbeider Ski og Follo/Skeidar HK ved at Skis G17 trener med Follo/Skeidar HKs G19 en gang i uken.

Lettere jobb

Drøbak/Frogns Morgan Juul synes det hørtes spennende ut.
- Det virker positivt, og det ser ut som Follo/Skeidar HK har jobbet grundig. Det er vanskelig å holde guttehåndballen i gang, og derfor trenger vi initiativ som dette, sier Juul - som trener DFIs G17.
- Hva med felles treningssamlinger?
- Det høres bra ut, og vil lette noe av driften vi har i klubbene. Men de må passe seg for at de ikke gaper over for mye. Der ligger faren, mener Morgan Juul.
Også i den gamle storklubben Kolbotn er de udelt positive.
- En interessant tanke, og det er prisverdig av Follo/Skeidar HK å gjøre noe for håndballen i Follo, sier leder Øistein Westgaard.
- Så dette er Kolbotn med på?
- Vi vil støtte de initiativ som blir gjort, sier Øistein Westgaard.