Håndballen i Follo samles

SAMARBEIDER: Nestleder Vidar Nordby (sittende) i Follo/Skeidar HK ønsker et bredt samarbeid med resten av håndballen i Follo. Her representert ved fra venstre Odd Arne Rogndal (Langhus), Jan Tormodsæther (Ås), Christer Sandvik (Siggerud), Øistein Westgaard (Kolbotn), Tore B. Kristiansen (Ski) og Morgan Juul (Drøbak).

SAMARBEIDER: Nestleder Vidar Nordby (sittende) i Follo/Skeidar HK ønsker et bredt samarbeid med resten av håndballen i Follo. Her representert ved fra venstre Odd Arne Rogndal (Langhus), Jan Tormodsæther (Ås), Christer Sandvik (Siggerud), Øistein Westgaard (Kolbotn), Tore B. Kristiansen (Ski) og Morgan Juul (Drøbak).

Av
Artikkelen er over 19 år gammel

Som distriktets ledende klubb vil nyfusjonerte Follo/Skeidar HK utvikle samarbeidet med resten av håndballklubbene i Follo. Åtte klubber møtte på onsdagens informasjonsmøte, og stemningen var positiv.

DEL

SKI: - Formålet vårt er å få med oss rekrutteringen i de andre klubbene. Med våre ressurser vil vi hjelpe til med å dempe frafallet, sier nestleder Vidar Nordby i Follo/Skeidar HK.
Per i dag seiler den nyfusjonerte klubben litt i sin egen sjø her i vårt distrikt. Riktignok har Ski et damelag i 2.divisjon, og Kolbotn ett herrelag i samme divisjon - men de ligger et par nivåer bak Follo/Skeidar HK på de fleste plan.
- Vi er den klubben med størst ressurser, og har muligheten til å gå litt foran de andre. Det må vi utnytte til noe positivt, sier Nordby.
- Hva vil dere gjøre konkret?
- Det første vi skal gjøre er å gå ut med tilbud om trener -og spillerutvikling. Vi kommer til å invitere unge spillere til samlinger hvor vi bruker trenerkrefter fra vår egen klubb.

Gratis kamper

- Dessuten lar vi alle under 17 år komme gratis inn på våre fem hjemmekamper før jul. Det bidrar til å øke interessen, og stemningen blir bedre, sier Nordby.
Men Nordby og hans menn er klar over faren som ligger i et sånt initiativ.
- Vi skal passe nøye på at vi ikke forspiser oss. Derfor starter vi litt forsiktig, og bygger sten for sten, sier Vidar Nordby.
Åtte klubber var representert på onsdagens møte. Håndballgruppene i Siggerud, Langhus, Kolbotn, Drøbak/Frogn, Vestby, Ås, Ski og Nordby var på plass. Og tonen var veldig positiv.
- Et veldig bra initiativ. Vi ser på utviklingen i hele Follo at vi trenger et større samarbeid både på herre -og damesiden om vi skal klare å hindre frafallet, sier leder Tore B. Kristiansen i Ski IL Håndball.
Allerede i dag samarbeider Ski og Follo/Skeidar HK ved at Skis G17 trener med Follo/Skeidar HKs G19 en gang i uken.

Lettere jobb

Drøbak/Frogns Morgan Juul synes det hørtes spennende ut.
- Det virker positivt, og det ser ut som Follo/Skeidar HK har jobbet grundig. Det er vanskelig å holde guttehåndballen i gang, og derfor trenger vi initiativ som dette, sier Juul - som trener DFIs G17.
- Hva med felles treningssamlinger?
- Det høres bra ut, og vil lette noe av driften vi har i klubbene. Men de må passe seg for at de ikke gaper over for mye. Der ligger faren, mener Morgan Juul.
Også i den gamle storklubben Kolbotn er de udelt positive.
- En interessant tanke, og det er prisverdig av Follo/Skeidar HK å gjøre noe for håndballen i Follo, sier leder Øistein Westgaard.
- Så dette er Kolbotn med på?
- Vi vil støtte de initiativ som blir gjort, sier Øistein Westgaard.

Artikkeltags