Hansen på vei til Skottland

Trolig er Glenn Arne Hansen ferdig i Follo FK. alle fOTO: TERJE RUUD

Trolig er Glenn Arne Hansen ferdig i Follo FK. alle fOTO: TERJE RUUD

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Lørdagens match mot Østsiden var trolig Glenn Arne Hansens (35) siste for Follo FK. I dag kan han bli klar for den skotske klubben Ross County FC.

DEL

ØSTSIDEN: Etter kampen mot Østsiden innrømmet den solide sisteskansen at han trolig hadde spilt sin siste Follo-kamp.
–Det kan se sånn ut. Det er ikke 100 prosent sikkert, men vi får en avklaring i dag eller i morgen – mest sannsynlig i dag, fortalte Hansen til ØB.

Nest øverste nivå.

Klubben som kan bli keeperkjempens nye arbeidsgiver i løpet av kort tid, er Ross County FC. Laget holder til i den nest øverste divisjonen i Skottland, og ønsker Hansen så tidlig som mulig. Hansen var i sommerferien på ei ukes prøvespill i klubben, og ble imponert over det han så.
–Det så veldig bra ut. Det er et ballsikkert, hardtarbeidende lag som spiller fin fotball. De minner litt om Follo, bare at de spiller med vesentlig høyere intensitet, sier han. Hansen presiserer likevel at avtalen ikke er helt i boks ennå, og lengden på kontrakten som ennå ikke er avklart. Familien har også et ord med i laget.

Setter punktum i Skottland.

Men ifølge han selv er det snakk om en kontrakt til mai/juni neste år, eller mai/juni året etter det. Hansen vil ikke gå videre inn på kontraktsforhandlingene, og vil ikke si noe om de økonomiske rammene. Han innrømmer imidlertid at han ser for seg å avslutte karrieren i Skottland – om avtalen går i boks.
–Ja, regner med det da, medgir han.

Vil ikke stikke kjepper i hjulene.

Daglig leder i Follo Fotball, Patrik Thomassen, sier at klubbene ikke er helt i mål med forhandlingene.
–Vi er i dialog med Ross County, men vi er ikke enige ennå. Likevel kommer vi ikke til å sette en for høy pris på Glenn – dette er en spiller som har vært i klubben i syv år. Glenn er 35 år og har fått en mulighet til et lite eventyr. Da synes jeg ikke vi skal stå i veien – innen rimelighetens grenser selvfølgelig, sier Thomassen. Han vil ikke si noe om hvor mye klubben krever for sisteskansen, men innrømmer at Hansen forsvinner ganske umiddelbart om avtalen går i boks. Da vil savnet ikke bare være ute på banen.
–Om dette ordner seg, mister vi ikke bare en god keeper, men en fantastisk person og en verdifull ansatt i klubben, mener Thomassen.

Vært proff før.

Med kjøpeklare skotter på banen, kan Follo-trener Peer Danefeld dermed miste en av sine mest sentrale spillere midt i sesongen.
–Jeg er ikke bekymret, men lei meg om han går. Glenn er en god gutt, og det vil være synd for hele klubben, sier Danefeld. Glenn Arne Hansen har for øvrig vært proff en gang tidligere da han for tolv år siden hadde et kort opphold i England og Bradford City.
–Jeg var seks måneder i Bradford, men jeg hadde ikke trengt å dra tilbake til Norge. Det var noe jeg valgte selv da jeg fikk tilbudet om Tippeliga-spill, forteller Hansen. På spørsmål om Follo er nødt til å selge unna sisteskansen med tanke på klubbens økonomi, svarer den daglige lederen:
–Nei, vi må ikke selge.
Thomassen hevder samtidig at klubben ikke har konkrete navn på blokka om Hansen skulle forsvinne fra Ski stadion.

Se tabellen her

Artikkeltags